Hirdetés

Telekom App Verseny: Független fejlesztők üzleti alkalmazásokkal pályázhatnak

No, megint egy alkalmazásfejlesztőknek szóló verseny - gondolhatnánk, hiszen rengeteg cég szervez ilyesmit, a készülékgyártóktól kezdve az államilag támogatott kiírásokig gyakran láthatunk olyan eseményeket, ahol alkalmazásokkal lehet pályázni. A Telekom azonban csavart egyet a dolgon, egyrészt igen komoly nyereményekért zajlik a küzdelem, másrészt pedig úgy gondolták, hogy üzleti felhasználásra tervezett programokat várnak, hiszen a vállalati ügyfélkörük igen méretes, miközben sok KKV nem is tud arról, hogy különböző felhő alapú alkalmazásokkal mennyire tudná hatékonyabbá tenni napi működését.

„Üzleti appok versenye” címmel hirdeti meg ezt az alkalmazásfejlesztő versenyt a Deutsche Telekom a közép-kelet európai régió hat országában. A DT, valamint leányvállalata, a Magyar Telekom, több tízezer euró értékű nyereményt ajánl fel azoknak a független fejlesztőknek, akik a legjobb, felhő alapú technológián alapuló üzleti célú alkalmazásokat álmodják meg, amelyek könnyebbé, egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a kis- és közepes vállalkozások napi tevékenységét. Az egyes országok győztesei a Telekom stratégiai partnerei lehetnek a felhő alapú technológiákban, és ezzel 6 ország összesen 1,3 millió üzleti felhasználóját érhetik el, továbbá a magyar győztes egy 10 millió forint értékű reklám kampányhoz juthat hozzá a Magyar Telekom jóvoltából. A legjobb nemzetközi startup kategória győztesét pedig a krakkói hub:raum inkubátorház akár 80.000 euróval segíti a termékének piacra juttatásában.

A pályázatra olyan alkalmazással lehet jelentkezni, amely legfeljebb 250 fős cégeknek szól, böngészőben és/vagy mobil alkalmazásban illetve táblagépen érhető el, s az adatokat felhő alapú infrastruktúrában tárolja. Pályázni még csak most készülő megoldással is lehet. A tíz legtöbb szavazatot szerzett app közül, a nemzetközi és az országonkénti győztest, egy szakmai zsűri választja ki. Már most több mint 70 alkalmazással neveztek a fejlesztők, pedig a határidő még le sem zárult, június 2-ig lehet még jelentkezni. Pályázni egy 30 másodperces videóval lehet, amelyben a pályázó elmondja, hogy miért lesz hasznos a vállalkozások számára az ő alkalmazása.

A határidő után (illetve már most is) a www.sikerfal.hu weboldalon lehet a szavazni a pályázatokra, ezt követően pedig egy hazai és természetesen egy nemzetközi zsűri bírálja el a munkákat, majd döntenek arról, hogy ki és milyen díjazásban részesül. Összesen három kategóriában hirdetnek majd győztest:

  • A legjobb nemzeti üzleti app
    Fődíj: 10 millió forint értékű reklámkampány és Telekom Cloud Partnerség, amelynek keretében az app bekerülhet a Telekom termékportfóliójába és potenciálisan több mint 200 ezer ügyfelet ér el.
  • Nemzetközi fődíj
    Az app 6 országban megjelenhet a Telekom portfóliójába, potenciálisan 1,3 millió vállalkozóhoz jutva el. Látogatás a T-Lab nevű berlini innovációs központban, ahonnan már számos világsiker elindult.
  • A Legjobb nemzetközi startup
    Akár 80.000 eurós befektetés a krakkói hub:raum inkubációs központ által. Részvételi lehetőség “Long Night of Startups” rendezvényen, a berlini T-Lab-ben, ahol saját standon mutatkozhat be a vállalkozás.

Érdekesség, hogy nem csak a pályázók, hanem a szavazók között is kisorsol a Telekom egy 3 millió forint értékű reklámkampányt, ezzel is arra motiválva a cégeket, hogy nézzék át a pályázó appokat és szavazzanak. Ehhez csupán arra van szükség, hogy a szavazáskor a cégadatokat is megadja a szavazó cég illetékese, de persze anonim módon is lehet voksolni.

A hazai zsűri három tagú. Lakatos Péter, a Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese (és zsűritag) az egyéni fejlesztőktől a kisebb startup cégekig mindenkit bátorít, hogy valósítsa meg ötletét és jelentkezzen a felhívásra. Szerinte ennél jobb lehetőség ugyanis ritkán adódik arra, hogy a valódi célcsoport mondjon véleményt egy ötletről. A zsűri tagja még Árvai Gergely, a Magyar Telekom IT szolgáltatások marketingmenedzsment ágazatvezetője, illetve Málnay Barnabás, az MMKlaszter vezetője, az AVEC Akcelerátor üzletfejlesztési igazgatója.

A Mobilarena oldalán folyamatosan bemutatjuk majd a legtöbb szavazatot kapó, vagy a zsűri által kiemelésre javasolt alkalmazásokat. Bízunk benne, hogy ezzel is növelhetjük a hazai fejlesztésű üzleti appok ismertségét és bátoríthatjuk olvasóinkat is arra, hogy a szerintük legjobban sikerült alkalmazásra leadják szavazataikat. További információk a www.sikerfal.hu címen találhatók.

Azóta történt