2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tartozékok rovat

Tekercselhető és átlátszó kijelző prototípusokat mutatott be az LG

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: AndroidAuthority

Új, nagyméretű OLED megjelenítőket mutatott be az LG, amelyek egyelőre prototípus státuszban vannak, azonban előrevetíthetik az évtized második felének kijelzőtechnológiáit.

Hirdetés

Hajlított és hajlítható kijelzőkről elég gyakran hallani, egyelőre azonban továbbra is ritkaságszámba mennek az olyan termékek, amelyek ívelt megjelenítővel kerülnek forgalomba. Megemlítendő közülük az LG G Flex, a Samsung Galaxy Round, illetve a Gear Fit, ezek azonban relatív kisméretű kijelzőpanellel rendelkeznek. Az LG a mai napon viszont bemutatott egy meglehetősen nagy, 18 hüvelykes panelt, amely nem csak hajlítható, hanem fel is tekercselhető, legfeljebb 3 centiméteres átmérőig. A korai fázisban lévő prototípus 1200 x 800 pixeles felbontással bír, és nem fog egyhamar valamilyen megvásárolható termékben felbukkanni, piacra a legkorábban 2017-ben kerülhet, addig pedig meg kell oldani a többi komponens és a képernyővédő réteg hajlékonnyá tételét. Mindenesetre izgalmasnak tűnik az LG próbálkozása.

Feltekercselhető LG kijelző

A koreai vállalat másik újdonsága egy áttetsző OLED panel, amely képes a környezeti fény 40%-át átengedni. A jelenlegi hasonló próbálkozások legfeljebb 10%-os fényáteresztést tudnak biztosítani. Az utóbbi megoldással a cél olyan vékony, nagy felbontású megjelenítők piacra dobása lehet, amelyeket mondjuk reptereken, múzeumokban vagy akár házon belül, esetleg egy ablakon vagy üvegasztalon is el lehet helyezni. A felhasználási módnak csak a technika és a fantázia szabhat határt.

Áttetsző LG OLED panel

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.