Hirdetés

TDK blog: Wireless Sound Cube bemutató

A Sound Cube után a TDK Life on Record vezeték nélküli hangdobozát is lehetőségünk nyílt kipróbálni, mely nem meglepő módon Wireless Sound Cube névre hallgat. Bár joggal hihetnénk azt, hogy a különbség kimerül pusztán a csatlakoztatás módjában, a valóság egészen más. Az új modell ugyanis egy kisebb tudással rendelkező testvérmodell, melyhez ugyanakkor olcsóbban is hozzá lehet jutni, mint előző tesztalanyunkhoz. A nagy kérdés persze az, hogy mindez hogyan viszonyul a hangminőséghez.


[+]

Kezdjük a száraz adatokkal. Összesen 7 darab hangszóró található a dobozban, a sarkoknál van egy-egy 2 hüvelykes a magasabb hangoknak, a négy oldal közül pedig három helyre került 5,25 hüvelykes tányér, ezek az egyik a mélynyomó. A hangok itt is 360 fokban terjednek, tehát szinte teljesen mindegy, hogy hol állunk a ládához képest, makulátlan minőségben élvezhetjük a zenét. A hangminőséggel ugyanis ezúttal sincs gond, a hangzás erőteljes, mégis kiegyensúlyozott, a maximális hangerőn egy masszívabb házibuli is elpörög, torzulás pedig ilyenkor sincs. Érdekes egyébként, hogy a gyártó nem ad meg teljesítményadatokat a honlapján, de azért némi nyomozás árán után meg lehet találni, hogy 4 x 3 + 15 wattos teljesítményről van szó, a cucc mérete 22,9 x 22,9 x 22,9 centiméter, tömege pedig 4,4 kilogramm.


[+]

Az előlapon sajnos sokkal kevesebb kezelőszervet találunk, mint a nagyobb testvérnél, aminek többek között az az oka, hogy az FM-rádió ezúttal kimaradt a repertoárból, továbbá elemről/akkumulátorról sem tudjuk üzemeltetni a kiegészítőt. Kellemes funkció viszont a hátlapon lévő USB-port, melyről 2,1 Amper erősséggel tölthetjük a zenelejátszót, amit egyébként 3,5 milliméteres kábellel vagy Bluetooth-on keresztül is csatlakoztathatunk. A 2.1-es, A2DP-t ismerő eszközök támogatottak, a csatlakoztatás nagyon egyszerű, az előlapon lévő két tekerő közül az egyiket (egészen pontosan a jobboldalit) kell nyomva tartanunk a párosító módhoz.


[+]

Extrának mondható az infrás elven működő távirányító, a magas és mély frekvenciák állításának lehetősége, valamint a hangerőt szabályzó (baloldali) tekerő körül megjelenő fények, melyek azt jelzik, hogy épp milyen magasra toltuk a hangerőt. A V513 kódnéven is futó Wireless Sound Cube fő vonzerejét ettől függetlenül a kiváló hangminősége adja, de az én véleményem szerint a dizájnnal kapcsolatban sem szégyenkezhet a kimondottan látványosan felépített kiegészítő. Jelenleg 90 000 forint körüli összeget kell érte fizetnünk, de a Veletech kiállításon 25% kedvezménnyel lesz kapható. Annyiért pedig akár érdemes lehet elgondolkodni rajta.

Bocha

Azóta történt