Hirdetés

TDK blog: Indulás és Sound Cube bemutató

Mindig nagy öröm számunkra, amikor egy új blog indulására számolhatunk be, hiszen amellett, hogy reményeink szerint a tisztelt olvasók is érdeklődve tekintenek az efféle tartalmak felé, számunkra is felüdülés, amikor végre nem csak okostelefonokról kell írnunk. Melyeket ugyan nagyon szeretünk, de ha valakihez egy héten több egymásra nagyon is hasonló modell kerül, az bizony tudja rombolni a lelkesedést.

Legújabb virtuális naplónk a TDK Life on Record termékeit hivatott bemutatni. A cég nevét valószínűleg sokan ismerik adathordozóikról, főleg, mert nem egy friss társaságról van szó, 2010-ben ünnepelték fennállásuk 75. évfordulóját. Azt viszont valószínűleg kevesebben tudják, hogy az 85 000-nél is több alkalmazottat foglalkoztató cég nagy hangsúlyt fektet az audiokiegészítőkre és az egyéb szórakoztatóelektronikai termékekre is. Érdekes megemlíteni, hogy öt évvel ezelőtt még 30 000-rel kevesebb ember dolgozott a vállalatnál, amiből talán szintén levonható a konklúzió, hogy próbálnak komoly erőforrásokat megmozgatni annak érdekében, hogy versenyképes termékekkel örvendeztethessék meg vásárlóikat.


[+]

Rögtön a blog indulásakor kaptunk egy példányt a Sound Cube névre hallgató zenedobozból, mely ugyan nem egy friss termék, de mivel a nemzetközi sajtóban kellemes kritikát kapott, megtekintésre érdemesnek gondoltuk. Egy karbonhangszórós rendszerről van szó, melyben két darab 5,25 hüvelykes méretű, nagy teljesítményű hangszóró található, amik 360 fokos hangzást biztosítanak; a nominális teljesítmény 20 Watt RMS, amihez körülbelül 90 dB-s érzékenység társul. Tény ami tény, a doboz gyönyörűen szól, egy nagyobb házibulit röhögve be lehet hangosítani vele, amikor a szerkesztőségben Legendd kollégával maximumra tekertük a hangerejét, Bog kissé eltorzult arckifejezéssel csukta ránk az ajtót, miközben a bajsza alatti dörmögésnek szánt üvöltéssel közölte, hogy ez a cucc hangos. Ám az hagyján, hogy hangos, nem lehet annyira feltekerni rajta a volumét, hogy torzítson, kristálytisztán szól. Hogy mi a kristálytiszta nálunk, az persze egy jó kérdés, hiszen a mi összehasonlítási alapunkat nem professzionális audiokellékek, hanem iEszközökhöz szánt hangszórók adják, de azok között kétségtelen, hogy ez szólt az egyik legjobban, amit valaha hallottunk.


[+]

A csatlakoztatásra több mód is van, a gyárilag mellékelt kábellel bármilyen 3,5 milliméteres jack kimenettel rendelkező kütyüt megszólaltathatunk rajta, plusz van USB is, mely egy adathordozóról tudja muzsikáinkat becsomagolni. Szintén gyárilag kapunk egy USB - Apple 30 tűs kábelt, melynek segítségével a 2. generációs vagy annál újabb iPod touch és iPod nano készülékeket, valamint az iPhone-okat és iPadeket tudjuk megszólaltatni (nyilván csak azokat, amiken még nem Lightning csatlakozó van). A bemeneti csatorna kiválasztása egyszerű, mivel a dobozon van egy nem különösebben nagy, de a célnak megfelelő kijelző, ahol egyébként a beépített FM/AM-tunerrel felfedezhető rádióállomások között is turkálhatunk. A telefonról vagy zenelejátszóról történő muzsikálást segíti elő, hogy a kiegészítő teteje gumírozott és kicsit süllyesztett, azaz biztonságosan rá lehet helyezni egy telefont vagy épp egy iPodot. A hordozást segítő pánt bőrből készült, nem vágja a kezet, pedig a termék nem egy pehelysúlyú darab, a tekerentyűk pedig szálcsiszolt alumínium felületet kaptak. Zenészek számára hasznos funkció lehet a vonalbemenet, melynek segítségével bizonyos hangszereket (mondjuk egy elektromos vagy elektroakusztikus gitárt) rá tudunk dugni és ki tudjuk hangosítani.


[+]

A működéshez szükséges áramot a hálózat vagy 12 darab góliát (D) elem garantálja, utóbbi esetben nem tudjuk, hogy mennyi az üzemidő, de megpróbáljuk kideríteni, bár ez nagyban függ attól is, hogy hagyományos elemeket, vagy tölthető akkumulátort használunk. A termék ára viszont ismert, a végfelhasználók 100 000 forint körül juthatnak hozzá, ami nem kevés, de számunkra úgy tűnik, hogy ez a minőség, formavilág, hordozhatóság és bizonyos közegeknek megérhet ennyit. Ami azt illeti, egy jóval gyengébben szóló, de Apple dokkolóval ellátott kiegészítő sem sokkal olcsóbb; igaz, itt nincs dokkoló. A TDK LoR ígérete szerint hamarosan kapható lesz egy beépített Bluetooth-szal rendelkező változat is a Sound Cube-ból, amin még könnyebben, kábel nélkül lehet muzsikát lejátszani. Kíváncsian várjuk, erről a motyóról pedig még több kép itt érhető el.

Azóta történt