Hirdetés

Tartozékteszt: Apple univerzális dokkoló

Több olyan hangfal is járt már nálunk, melyeknél felróttuk hibának a dokkoló hiányát. Legutóbb a Harman Kardon Soundstick II-nél történt meg ez, melyet megelégelve az iStyle úgy döntött, hogy biztosít számunkra egy univerzális dokkolót; Apple gyártmány, melynek közel sem ez az egyetlen funkciója, de nyilvánvalóan ilyesmire is használható.

Kezdjük a csomagolással. Tudom, többen olyan olvasónk is van, akik magasról tesznek arra, hogy milyen körítéssel érkezik egy-egy termék, de jelenleg nem lehet elsiklani efölött, az Apple ugyanis elképesztően jól tud csomagolni. A kis fekete kartont széthajtogatni egy élmény, a belseje pedig olyan szép, hogy még egy fotót is készítettem róla, pedig az kiegészítőkkel foglalkozó blogunkban ezt általában nem szoktam megtenni. A fehér színű dokkoló mellett egy infrás távirányítót és öt darab adaptert találunk, ezek segítségével megoldható az iPod video, az iPod classic (9-es adapter), az iPhone 3G és 3GS (15-ös adapter), az iPod Touch család (16-os adapter), valamint a negyedik és ötödik generációs nano (17-es és 18-as adapter) csatlakoztatása. Persze az itt fel nem sorolt termékek is használhatók az univerzális dokkolóval, általában ugyanis kapunk efféle adaptereket maguk a termékek mellé is.

A csomagolás csodálatos
A csomagolás tetszetős

A funkciókról nem tudok túl bőségesen írni, ez a termék pont az, aminek látszik, tehát egy dokkoló. Bele tudjuk csúsztatni az iPodot vagy iPhone-t, melyeket a készülékek mellé kapott adatkábel csatlakoztatása után tudunk szinkronizálni és tölteni, plusz van egy 3,5 milliméteres jack kimenet is, melyek segítségével gyakorlatilag bármilyen hangfalat ráköthetünk az adott termékre. A műanyagból készült bölcső egyébként elképesztő minőségű, alul csúszásmentes, gumírozott talpon áll, mindenhol lekerekített, elég nehéz, az eszköz berakása vagy kivétele egykezes mozdulat, mondhatni, hogy gyerekjáték.

A távirányító használata szintén nem igényel szakvizsgát, hat gomb, feliratozva, egyszerű, mint a vajaskenyér. Alapvetően számot léptetni, tekerni, hangerőt állítani, valamint zenét indítani és leállítani tudunk. Jópofa, hogy a távirányítót az arra alkalmas Mac számítógépekkel is tudjuk használni, az én unibody MacBookom pont ilyen, a Menu feliratú gomb elő is hozta a Front Row nevű alkalmazást, mely gyakorlatilag egy multimédiás központtá tudja varázsolni a számítógépet: zenelejátszás, kép vagy videónézetegetés, utóbbiaknál képbe kerülnek a filmelőzetesek is, melyeket az eszköz az Apple szervreről húz le, villámgyorsan és jó minőségben. Alaphelyzet kisebb gondot okozhat, hogy a távirányító minden eszközzel működik, amiben mondjuk határozottan volt némi fun-factor, miközben a dokkolót akartam állítgatni, "véletlenül" Bog kollégám MacBookját is piszkáltam. Erre persze megoldást jelenthet a számítógépek érzékelőinek kikapcsolása vagy az, ha a távirányítót párosítjuk valamelyik eszközzel. A folyamat pofon egyszerű, három gombot kell hat másodpercig nyomnunk, ennyi.

Az eszköz ára elsőre kicsit borsosnak tűnhet, ugyanis 16 000 forintot kell érte az asztalra tennünk. Ezért kapunk egy zenelejátszók mellé használható dokkolót és egy több eszközzel is használható távirányítót; nyilván nem egy must-have kategória, de bizonyos helyeken nagyon hasznos és kényelmes lehet a használata. Én legalábbis örültem, hogy pár napra használhattam. Ha valaki ki akarja próbálni, bármelyik iStyle üzletben megteheti.

Bocha

Előzmények

Hirdetés