Tarolt a P50 Pro a DxOMarknál

A Xiaomi ultráját taszította le a trónról a HarmonyOS-t futtató Huawei csúcsmodell.

Pro+ készülék ezúttal nincs, úgyhogy a közeljövőnek a P50 Pro lesz a legfontosabb HarmonyOS-es, és persze így a huawei-es készüléke. Arról egyelőre nincs infónk, hogy mifelénk mikor köthet ki a Snapdragon 888-cal és Kirin 9000-rel egyaránt elérhető masina, az viszont biztos, hogy dupla tárcsás kamerarendszere újfent különleges lett. A 120 Hz-es OLED panel oldalán 13 megapixeles szenzor kapott helyet, széles látószögű optikával (f/2,4-es rekeszérték) és 4K felvételi lehetőséggel, és a modul olyan jó lett, hogy a fotózásra és videózásra szakosodott DxOMark tesztelői mindjárt a legjobb mobilos előlapi egységgé választották, vagyis inkább pontozták 106 egységgel.


[+]

A szaklap remek expozícióra, dinamikaátfogásra, fehéregyensúlyra és széleskörű fókuszképességekre lett figyelmes, jófajta zajszűréssel és videók esetében előnyös képstabilizálással. Borítékolhatóan kevésbé villantott éjszaka az apró képernyőlyuk mögött megbújó kamera, képzaj és némi színhiba a fotók és a videók esetében is előfordult, például az arcokon. Hátul az 50 megapixeles főkamera tulajdonképpen a szokott (23 mm, f/1,8, OIS, ODPD-autofókusz), míg ezúttal az ultraszéles „csak” 13 megapixeles, de 13 milliméteren végre kellően széles látószöget fog közre (f/2,2). Sajátos a 90 mm-es periszkópos zoommodul, hiszen 64 megapixeles szenzort visel, amellyel közelebbi és távolabbi optikai és szenzorzoom is a felhasználó rendelkezésére áll.


[+]

A váratlan, de mint hamarosan kiderül, nem kéretlen vendég a 40 megapixeles monokróm szenzor (26 mm, f/1,6), amely a főkamera részletein kíván finomítani a zajszűrésbe besegítve, de mélységinformációval is szolgál, illetve vélhetőleg monokróm felvételekkel annak, aki a műfaj kedvelője. A P50 Pro hátoldala olyan jól teljesített, hogy egyetlen ponttal mindjárt megelőzte a Mi 11 Ultra eddig aranyérmes fotós-videós szettjét, amely 143 egységet kapott a DxOMarktól, amúgy a Mate 40 Pro+-tól átvéve a koronát. Az oldal kiemeli: a HarmonyOS 2-0-t futtató újdonság főkamerája és ultraszélese is egyaránt rendívül alacsony képzajjal és magas dinamikaátfogással dolgozik, remek fehéregyensúly mellett, és a zoomminőségre sem lehet panasz.


[+]

Fontosabb talán, hogy remek a videók expozíciója és dinamikaátfogása is, akárcsak a fókuszteljesítmény, a képstabilizálás, a részletesség és a fehéregyensúly – szerintünk is mozgóképben volt a Huawei-nek a legtöbb tere a fejlődésre, de azért megvárnánk a saját tesztünket bármilyen mobilareanás konklúzió levonása előtt. A publikáció ugyanakkor megjegyzi: némi expozíciós pontatlanságok maradtak a mozgóképek esetében, mesterséges fénynél pedig egy-egy szín- és fókuszhiba, illetve képzaj éjszaka – opció amúgy a 4K felbontás 60 fpssel, hogy a képélességre és a képkockasebességre se legyen gond. Az oldal végül megjegyzi: a főkamera szűkös mélységélessége miatt az arcok a hátlapi portrékon nem mindenhol élesek. Akárhogy is: a P50 Pro látszólag nem hibázik (nagyon) abban, amiről a sorozat híressé vált, a kérdés már csak az, hogy Magyarországon hozzájuthatnak-e az érdeklődők a majdnem androidos kameratelefonhoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés