Tárhelybővítési programot jelentett be a Huawei

A régi készülékeket jelképes összegért frissíti és bővíti a Huawei, egyelőre csak Kínában.

A Huawei tegnap nem csak az új P50 szériát, az EKG-val kiegészített Huawei Watch GT 2 Pro ECG-t és a testhőmérsékletet mérő szenzorral szerelt Huawei Band 6 Pro-t mutatta be, de bejelentette a régebbi modellek szoftveres és hardveres felfrissítését is, ami egyrészt a Harmony OS platform telepítését, másrészt a belső tárhely kibővítését jelenti, nagyjából 17 ezer forintnak megfelelő jüanért.


[+]

Első körben a Mate 9, Mate 10, Mate 20, Mate 30, P10, P20 és P30 széria (kivéve a Lire variánsokat) kérhet nagyobb tárhelyet, ami a 64 GB-os verziók esetében 128 GB-ot jelent, a 128-as modellek 256 GB-osra nőnek, míg a 256 GB-tal szerelt készülékek 512 GB-ig nyújtózkodhatnak. Később a Nova sorozat is csatlakozhat, kezdve a 2017-es Nova 2s készüléktől a legfrissebb Nova modellekig. Elvileg a későbbiekben a Honor készülékei is beszállhatnak a buliba, de erről egyelőre hivatalosan nem hangzott el információ.


[+]

A Huawei saját operációs rendszere és felhasználói felülete mellesleg már a második generációnál tart, a Harmony OS 2 júniusi startját követő egy hétben már 10 millió eszközön futott a platform, egy hónap alatt ez a szám 25 millióra nőtt, ma pedig az aktív eszközök száma elérte a 40 milliót.

Előzmények

Hirdetés