Szétszedték a Honor 9-et

Néhány nappal a bemutató után máris boncasztalon a Huawei almárkájának új zászlóshajója, amiről így sok érdekesség kiderült.

Hirdetés

Az érdekesebb készülékbemutatók után nem sokkal szokott érkezni az első szétszedős leírás vagy videó, a MyFixGuide ezúttal a vártnál is gyorsabb volt: néhány nappal a bejelentés után a mobil teljes tartalmár elénk tárta. Mivel kívül semmilyen csavar nem látható, a művelet ezúttal is hajszárítóval kezdődött, a ragasztott hátlap így jön le a legkönnyebben anélkül, hogy kárt tenne a mobilban.  A szerelhetőség nagyjából átlagosnak tűnik, elsőként az akkumulátort tudjuk cserélni, utána a főpanelt kell eltávolítanunk, a kijelzőt azonban rendkívül hosszas munka lesz cserélni.

Ahogy szokták mondani: kiterítve Ahogy szokták mondani: kiterítve
Ahogy szokták mondani: kiterítve [+]

Logikus és látszólag tartós a belső felépítés, termikus szempontból külön kiemelték a jól pasztázott chipsetet és a hőt a hátlaptól távol tartó grafitlapot. Az érdekességek közé tartozik az USB-C port körül lévő, szigetelési célt szolgáló gumigyűrű, noha érdemes vigyázni – a Honor 9 a gyártó szerint nem cseppálló. Összességében nem szerelhető könnyebben, mint egy másmilyen, hasonló kategóriájú mobil, viszont igényes komponensekből, odafigyeléssel építették meg. A Huawei természetesen nem javasolja, hogy otthon próbálkozzunk a javítással, ezzel kapcsolatban továbbra is egy szakszerviz lehet a legjobb megoldás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

  • A Honor 9 árulkodik a Honor 9-ről

    Az alább kiszivárgott képet állítólag a Honor 9 dupla kamerájával lőtték, a Honor 9 dobozáról. És egy kis majomról.

  • Honor 8 Pro - déjà vu

    A sokadik Kirin 960-as phabletet teszteljük, ám mind közül a legolcsóbbat. A 6/64 GB-os RAM/tárhely kombináció önmagában előnyös, a QHD kijelző és a mellékelt VR-megoldás pedig kellemes extra.

  • Honor 8 - tisztelet a kivitelnek

    A lehengerlően szép Honor 8 pont azt kínálja, amit a Huawei P9, csak olcsóbban, ez pedig remek hardvert, dupla hátlapi kamerát és rogyásig telepakolt szoftvert jelent.

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

Hirdetés