Szétszedős videón látható az iPhone SE (2020)

Alapjait tekintve nyilván ugyanaz látható a motorháztető alatt, mint az iPhone 8 esetén, de az akkumulátorcsatlakozón és a csavarokon azért variált az Apple.

Hiába épül régi alapokra, hiába van csak egy kamerája hátul, hiába hatalmasak a kávái, hiába spórolták el a tartozékos oldalt, kompakt méretei, friss hardverei és elfogadható ára miatt az iPhone SE (2020) most egy ajánlható vétel, és mint frissen piacra került Apple-termék, a médiában is rengeteg említést kap. Az iFixit korábban már publikált egy szétszedős cikket a mobilról, most pedig a JerryRigEverthing YouTube-csatornára felkerült egy alapos anyag a műveletről.

Az iFixit korábban már megmutatta, mi van odabenn
Az iFixit korábban már megmutatta, mi van odabenn [+]

Nagy meglepetés nyilván nincs, ahogy az alsó csavarok kicsavarása, illetve némi melegítés és feszítés után kijön a kijelzőegység, elegáns és rendezett beltartalmat látunk, ahol még a Taptic Engine felirat is gusztusos, noha alapvetően minden az iPhone 8-ból jön. A mAh-ra pontosan stimmelő akkumulátor persze más csatlakozót kapott, és a csavarfejek - amikből a mobilon belül is többfélét különböztethetünk meg - is eltérőek az átjárhatatlanság és a szükséges szerszám-frissítés (főleg, mióta szállítanak külsős partnereknek is alkatrészt, szerszámot) okán, de a kijelző például egy az egyben cserélhető: ettől persze még nem lesz benne 3D Touch.

Maga az akkumulátor egyébként egészen jól cserélhető az Apple által használt ragasztócsíkos megoldással, rengeteg gyártónál (Zack szerint többek közt az egyik ilyen a Samsungra rímel nagyon) közvetlenül a mobilba ragasztják az akksit, ami igencsak megnehezíti az életet. Aki a méretes Taptic Engine belsejére, és a benne lévő olaj létjogosultságára kíváncsi, annak is ajánlom a fenti videót!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés