Hirdetés

Szelfimobillal rukkol elő holnap a Sony

Mi az a szelfi?
A szelfi szó (időközben "magyarosítva" így írjuk már) az angol self szóból származik, ami egy olyan előtag, mint magyarban az "ön". Esetünkben az önarckép angol megfelelőjéről van szó, szelfinek nevezzük azokat a felvételeket, amelyeket a felhasználók jellemzően egy mobil eszközzel magukról csinálnak kifejezetten azért, hogy ezt utána megoszthassák másokkal. Persze eddig is volt szelfi, de mostanában ez akkora divat, hogy külön szóval különböztetjük meg más típusú fotóktól.

Vélhetően Xperia C3 lesz a Sony új, szelfiközpontú telefonjának a neve, amelyet a hírek szerint holnap lepleznek le a nagyérdemű előtt. A képen jól látszik, hogy a kijelző fölött egy méretes lencse kapott helyet, ami mellett vélhetően ledes villanó lapul. Az utóbbi érdekes módon komoly hiányelem a mai okostelefonok szinte mindegyikénél, pedig hódít a szelfiőrület, már a pápa is szerepelt ilyen képen, nem is beszélve arról, hogy most a VB őrületében hány és hány focista tesz ki magáról közösségi oldalakra ilyen fotókat. Erre sok gyártó a költségeket azért valamelyest megdobó led beszerelése helyett azt találta ki, hogy a kijező teljes egészét váltják a fotó elkészülésének idejére fehérre, az Oppo pedig az N1-be forgatható kamerát tett, amivel együtt a villanó is a felhasználó felé nézhet.

Sony Xperia C3
Sony Xperia C3

A Sony telefonok a gyártó fotós tapasztalatai ellenére sem képesek mindig tökéletes kameraélményt biztosítani. A tavalyi Xperia Z például közepes vonalélességgel bírt, a Xperia Z2 esetében pedig a túlmelegedés okoz fejfájást. Remélhetőleg az Xperia C3 elől-hátul minőségi képeket tud majd készíteni, bugmentes szoftver segítségével.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

  • Sony Xperia Z2 - esszencia

    A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.

  • Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

    A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.

  • Sony Xperia L - rutinosan homorít

    Jókora, de mégsem csúcsmodell. A középkategóriára lő a japán gyártó, itt még a TFT kijelzőt is jobban elnézi az ember, pláne ezzel a formatervvel.

Hirdetés