Szállítják az első Blackphone-okat

Hirdetés

A januárban bejelentett és februártól előrendelhető Blackphone végre elstartolt: az első előrendelők a napokban kapják meg a biztonsági megoldásaival reklámozott okostelefont, amelyet az MWC alkalmával mi is kipróbáltunk. A spanyol Geeksphone és Silent Circle biztonsági cég kooperációjával életre hívott mobilkészülék az Android módosított, PrivatOS nevű rendszerét futtatja, amely számos adatvédelmi opciót és alkalmazást nyújt a biztonságos és anonim mobilhasználat érdekében.


[+]

A Silent Phone, Silent Message és Silent Contacts appok titkosított kommunikációt tesznek lehetővé, a Disconnect anonim keresést, böngészést és VPN-használatot ígér, a Smart WiFi-vel a hálózatokat lehet kontroll alatt tartani. A telefonhoz jár egy saját fejlesztésű alkalmazás a felhasználó adatainak mentésére és visszaállítására, illetve az adatok távoli megsemmisítésére, ha a készülék rossz kezekbe kerülne. A Silent Circle szoftvercsomagja két évig ingyenesen használható, emellett jár még 5 gigabájt ingyenes tárhely a SpiderOak titkosított felhőszolgáltatásában.


[+]

A Blackphone 4,7 hüvelykes HD-kijelzővel rendelkezik. A rendszert az nVidia 4 + 1 magos Tegra 4i SoC-ja hajtja, amihez 1 gigabájt rendszermemória jár. Az energiaellátást 2000 milliamperórás akkumulátor látja el. A Blackphone csúcskategóriás árat kapott: jelenleg 629 dollárért lehet rendelni.

Előzmények

Hirdetés