Hirdetés

MWC 2014: Reflektorfényben a Blackphone

Az elmúlt évek lehallgatási botrányai után szinte adta magát a Blackphone: egy okostelefonról van szó, melyet nem tudnak lehallgatni illetéktelenek. Szoftveres oldalon egy erősen módosított Androidról van szó, melyen számos további szolgáltatás dolgozik a felhasználó adatainak megóvása érdekében. A Blackphone vezetői kiemelték, hogy természetesen nincs mindenható megoldás, a Blackphone is csak addig tud védeni, amíg az ember nem követ el egy hibát.


[+]

A biztonságról egy széles körű szoftvercsomag gondoskodik, melynek tagjait két évig ingyen használhatjuk. A Silent Circle alkalmazáscsomag titkosított kapcsolattartási opciókat ajánl fel a Silent Phone, Silent Text és Silent Contacts appokkal, melyeket egy évig három szabadon választott ismerős is ingyen használhat. A Disconnect anonim keresést, privát böngészést és VPN-lehetőségeket ad, a SpiderOak 5 GB titkosított felhőtárhellyel szolgál, a Smart WiFi manager vezeték nélküli hálózatok kezelésére szolgál. Ezek mellett távoli formázásra és biztonsági mentés visszaállítására is van lehetőség.


[+]

Maga a telefon egyébként erős közép-felső kategóriás képességekkel rendelkezik. A 4,7 hüvelykes IPS kijelző felbontása 720 x 1280 képpontos, a hátlapi kamera 8 megapixeles. A számítási műveletekért egy Snapdragon 400 lapka felel, a RAM mérete 2 GB, a belső háttértár kapacitása 16 GB. Adatkommunikációs szempontból WiFi (a brossúra érdekes módon csak a 802.11n szabványt emlegeti), 4.0-s Bluetooth, HSPA+ és LTE áll a rendelkezésre.


[+]

A készülék a nyár folyamán kerül piacra, az ára 629 dollár, azaz több, mint 141 ezer forint, de a készítők kiemelik, hogy az egész csomag értéke 1508 dollár lenne teljes áron. Az esetleges magyarországi premierről és árról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

  • Mobile World Congress 2014 előzetes

    Február utolsó hete hagyományosan a barcelonai MWC időpontja. Ez az év legjelentősebb mobilos seregszemléje, az esztendő első felének meghatározó termékei itt mutatkoznak be.

Hirdetés