Komolyabban odafigyel a szívműködésre a Galaxy Watch6

A One UI 5 Watch számos újdonság mellett a szívritmust is automatikusan ellenőrzi majd.

Újabb fejlesztést jelentett be a Samsung, ami elsőként a Galaxy Watch6-os szériával válik majd elérhetővé, később pedig minden WatchOS-t használó modell megkapja frissítésként, így a Galaxy Watch4 és Watch5 széria is képes lesz detektálni a szabálytalan szívritmust és figyelmeztetni a felhasználót a potenciális problémákra.

Hirdetés

Az IHRN (Irregular Heart Rhythm Notification) az órák BioActive szenzorát használja a szívritmus megfigyelésére, anélkül, hogy a felhasználónak bármit is tennie kéne, tehát automatikusan és folyamatosan. Ha rendszeresen szabálytalan szívritmust érzékel, jelez, hogy praktikus volna készíteni egy EKG-t, mivel felmerülhet a pitvarfibrilláció gyanúja. Az EKG továbbra sem lesz önjáró, azt továbbra is nekünk kell készíteni, de a rendszer már képes lesz javaslatot tenni arra, hogy ezt mindenképpen végezzük el, illetve értesít túl alacsony vagy túl magas pulzusszám esetén is.

A Galaxy Watch6 széria idén nagy valószínűséggel valamivel korábban érkezik, így a One UI 5 Watch is hamarabb megjelenhet a korábbi modellekre, ami olyan extra funkciókat és képességeket jelent majd, mint a továbbfejlesztett baleseti protokoll, a részletesebb alváselemzés és a kardiorespiratorikusan személyre szabott intenzitású edzésprogramok. Illetve a szabálytalan szívritmust jelző értesítés, amit az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala már jóvá is hagyott, így nem kell majd várni a funkció aktiválására. Legalábbis arrafelé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés