Snapdragon 810-es tabletet leplezett le a Sharp

A Sharp fontos szerepet vállal a mai mobileszközök megjelenítőinek gyártásában, és az IGZO technológiájú TFT panelek piacán különösen jó pozícióban van. Ázsiában nem csak beszállítóként, hanem mobilgyártóként is jelen van olyan különleges eszközökkel, mint a képernyőkeret nélküli Aquos Crystal X. Új táblagépük, az Aquos Pad SH-05G is minimálisra fogta a kávákat, igaz, valamennyi megmaradt, hiszen egy ilyen eszközt mégiscsak tartani kell valahogy.

A Sharp Aquos Pad SH-05G lehet a második Snapdragon 810-es táblagép
[+]

Az új Aquos Pad héthüvelykes, 1200 x 1920 pixeles IGZO megjelenítőt kapott, amely igen karcsú, 174 x 105 x 8 milliméteres házban bújik meg, úgyhogy a készülék átfogása egy kézzel aligha okoz majd kényelmetlenséget. A nyolcmagos, 64 bites Snapdragon 810-et az Adreno 430-as IGP, 2 gigabájt RAM és 32 gigabájtos belső tároló támogatja, az akkumulátor 3900 milliamperórás.

A Sharp táblagépeinek is vékonyak az oldalkeretei
[+]

A mindössze 210 grammos táblagép két kamerát kapott: az előlapra 2,1 megapixeles, a hátlapra pedig 8 megapixeles szenzor került. Az Aquos Pad SH-05G a Sharp saját szoftveres felületével, Android 5.0-s alapokon fog elstartolni, előreláthatólag június közepén, és első körben a Japán Docomo szolgáltató kötelékében. A készülék a 4G hálózatokra is képes lesz felcsatlakoztatni LTE-A szabvány szerint és támogatja majd a VoLTE-t is. Az ígéretes készülék ára vagy későbbi nemzetközi elérhetősége egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés