SIM kártyára tölthető alkalmazások

Folyamatosan nő a legkorszerűbb, úgynevezett dinamikus SIM kártyák száma, amelyek a telefonszámok és SMS-ek tárolási lehetőségén túl önálló memóriával rendelkeznek. Ez a memória lehetővé teszi, hogy a kártyákra a szolgáltató hasznos alkalmazásokat, többek között banki szolgáltatások, e-mail, mobil lottó elérését segítő „menüt” telepítsen előzetesen. A telefon menürendszeréből elérhető felület a mobil lottó esetén pl. segít a „szelvények” kitöltésében, az ügyfélnek így nem szükséges különböző kódokat megjegyeznie.

A jövőben a T‑Mobile ügyfelei saját maguk választhatják meg, hogy mely SIM kártyára telepíthető programokat szeretnék használni. A társaság honlapján elérhető új Dinamikus alkalmazáskezelő felületen megfelelő azonosítást követően ugyanis OTA (over the air) megoldással, azaz a mobilhálózaton keresztül telepíthetnek és törölhetnek SIM alkalmazásokat. Megtekinthetik a kártyán található szolgáltatások aktuális listáját, illetve az elérhető és telepíthető szolgáltatások leírását is. Az alkalmazások letöltéséhez dinamikus előfizetői SIM kártya szükséges.

Azóta történt

  • 1 gigabájt adat a SIM kártyán?

    A memória az egyik legfontosabb tulajdonsága a mai telefonoknak, mégis van, ahol ez nem bővíthető. A megoldást az új generációs SIM kártyák jelenthetik.

Előzmények

Hirdetés