SIM-tálca nélküli iPhone jöhet rövidesen

Jövőre, vagy legkésőbb 2023-ban már elképzelhető olyan modell, ami kizárólag eSIM-mel működik majd.

Az Apple mindig igyekezett arra törekedni, hogy a SIM kártya a lehető legkevesebbet helyet foglalja el a mobilban, 2010-ben ők tettek elsőként microSIM-et okostelefonba (ez volt az iPhone 4), majd két évvel később ugyanezt megcsinálták a nanoSIM-mel az iPhone 5 vonatkozásában.

iPhone 4, az első microSIM-es mobil
iPhone 4, az első microSIM-es mobil [+]

Az eSIM-mel kapcsolatban nem voltak ennyire gyorsak, és jelenleg ők is csak másodlagos kártyaként gondolnak rá mobiljaik kapcsán, de ez rövidesen megváltozhat: a 9To5Mac által megnevezett forrás 2023-ról és az iPhone 15 Pro modellekről beszél, a GSMArena értesülései szerint viszont az Apple már most készíti a szolgáltatókat a változásra, így ők valószínűsítik, hogy 2022 szeptemberében már jöhetnek ilyen iPhone-ok.


Ha bal oldalról eltűnik a slot, nyilván SIM-tű sem lesz a dobozban [+]

Az iPhone 13 és 13 Pro dual eSIM befogadására már képes, tehát jelenleg is adott a lehetőség, hogy fizikai SIM nélkül két vonalunk legyen a hálózaton, de valószínű, hogy a felhasználók közül még nem sokan használják így a mobiljukat: előbb-utóbb biztosan fogják.


[+]

Technikailag van előnye annak, ha egy telefonban nincs SIM-kártya, nem foglal külön helyet a készülékházban, és eggyel kevesebb a beázási lehetőség is, az viszont tény, hogy ha egyszerre sok ügyfélnek kell kiváltania az eSIM-et a szolgáltatótól, az okozhat kisebb-nagyobb fennakadásokat és kellemetlenségeket, így elképzelhető, hogy először csak bizonyos régióban és/vagy szolgáltatóhoz kapcsolódó eszközöknél lépi meg ezt az Apple.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!

    15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!

  • 12 év iPhone-nevezéktana

    Néhány évvel ezelőttig rendkívül jól átlátható volt az Apple mobilok palettája, mostanra azonban igen zavaros lett a kép - ezen a téren is.

Hirdetés