- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
strogov
senior tag
válasz
Viktor0610 #86 üzenetére
"Azért még sok szolgáltatónál nincs eSIM"
Jó időnként az apple féle "mi jobban tudjuk". Ha a kommersz gyártókon múlna még mindig palcikás, fizikai gombos communicator-okat csinálnának floppy adapterrel.
Ha nem lesz iphone-ban fizikai sim, akkor minden szolgáltatónál lesz esim. Az alsó kategóriában szerintem megmarad a fizikai sim, de ha az apple meglépi, akkor a felső kategória mindenkinél csak esim-es lesz. -
-
strogov
senior tag
válasz
WinstonWolf #82 üzenetére
"külföldön dob egy hátast a telefonod, és oldd meg, hogy az új esim rátelepüljön az új telódra."
Igazi űrtechnológia. Biztosan nem fogják megoldani sehol, mert ez annyira bonyolult. Mindmeghalunk ha jön az ESIM!4! Tuti rákot is okoz mint az 5G. Majd megyünk együtt leverni az esim oszlopokat?
Egyébként normális helyen a szobádból sem kell kilépned, hogy esim-ed legyen, szemben a fizikaival. Nomeg ha már esim akkor nyugodtan belepakolhatsz 2-nél többet is.
Lehet, hogy lesz egy pár hónapos átmeneti időszak amikor fejvesztve iparkodnak azok akiknek ~5 év kevés volt a bevezetéshez, de majd beáll ez is.Lehet, hogy 3310-be nem megy bele az esim, de a világon van pár ember akit ez pont nem érdekel. Nagyapám wehrmacht tekerős telefonjába meg a fizikai sim se megy bele. Követelem vissza a tekerős telefonokat!
-
janeszgol
félisten
válasz
WinstonWolf #82 üzenetére
QR koddal ratelepul.
-
janeszgol
félisten
válasz
TheBikerider #67 üzenetére
En is olvastam azt a hirt, de nem ertettem. Hivni, sms-ezni miert nem lehet rajtuk tovabbra is?
-
WinstonWolf
senior tag
Ha csak egy dolgot kellene mondanom akkor azért, mert nem fogyaszt. Tudom, a fizikai sim sem eszik sokat, de azért az csak egy eszköz, aminek táp kell, és fogyasztónak minősül.
A másik ok, hogy ha már kinyírták a 3,5-es jacket, akkor a simtálca fedő szigetelése sem lesz gyenge pont az IP védettségnél.
Talán ennyi. Több előnye nincs.
Hátránya: külföldön dob egy hátast a telefonod, és oldd meg, hogy az új esim rátelepüljön az új telódra.
-
Hallosz
senior tag
És az minden kép előny, hogy a kivágás, nem gyengíti vázat.
Az is igaz, hogy költözni csak e-simes mobilba lehet, vagy a szolgáltatótó kell fizikai simet igényelni. -
Csak pozitív oldala van, a gyártók részéről. Nem tudom, nekem minek kellene örüljek emiatt
Ráadásul az XS-től, amikor bevezette az Apple, esim-et használok, mert ugye a Telekom haladt a korral, nem úgy, mint a Voda, meg a Telenor, szóval én egyből rárepültem a témára.
Pixel 4-től is van esim a Pixelekben, bár akkor még az android nem támogatta a magyar régiót, nem tudtam hozzáadni a Telekomos kártyát…de most már ott is működik.
A vízállóságot anélkül is elérték már, szóval nem amiatt fogják elhagyni a fizikai sim lehetőséget.
Szóval a gyártóknak pozitív az biztos, logikus, több marad zsebben nekik. A fogyasztók, vagyis Mi, meg benyeljük, kénytelenek leszünk hozzá szokni. Sok választásunk nem lesz. Ezen nincs mit rágódni -
Fall-N
veterán
válasz
TheBikerider #73 üzenetére
Azért lenne pozitív oldala is a dolognak. Minél kevesebb fizikai csatlakozó és tálca, annál könnyebb lenne megoldani a vízállóságot például.
Egyébként is ha átállna mindenki az eSIM-re menne az flottul. Hasonló az NFC fizetés vs. fizikai bankkártya. Virtuális bankkártyát sem nagy dolog igényelni. Ott is tiszta pazarlás két évente újat küldeni, mégis jön a banktól. Mondjuk ott át is hárítják a költségét.
-
Postas99
őstag
Tudod az E-sim chip-et is le kell gyártani.
[itt is van] -
-
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #68 üzenetére
De ha egyszer semmiből nem áll, akkor miért ne álljunk neki faragni az évi ~20000 tonnából? A multi SIM-et is írtam épp neked, az eSIM nem csak annyit tud, hogy nem kell kivenni-betenni. (Régi készülékeknél 10-ből 8 ember szerintem amúgy az akció közben szembesülne vele, hogy adapter is kell hozzá, mert nano SIM.)
Na mentem gumit égetni a kert végébe, a repülőgépek úgyis nagyobb szennyezők.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
TheBikerider #67 üzenetére
Persze, nem is reális alternatívaként írtam csak arra reagálva, hogy a sim elhagyása mekkora zöldülés is lenne.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
#16820480 #66 üzenetére
Azért sikerült vizzel ellátni a lakosságot ennél lényegesen kevesebb eldobható műanyagpalackkal évtizedeken át.
#65 Alacsonyan csüng de minimális a tápértéke és semmi íze nincs. Az egyszerűség és rugalmasság hasonlóan magas hozzáadott érték, a simet betenni-kivenni azért nem egy szellemileg és fizikailag megerőltető hosszadalmas folyamat cserébe működik mindennel ami az elmúlt évtizedekben kijött a telefongyárakból.
-
válasz
arnyekxxx #63 üzenetére
Hát azért ebbe a gyártók is beleszólnának, nem hagynák, hogy 10 évig használj egy telefont. Nézd meg a BlackBerry telefonokat, jővő évtől nem fogják tudni használni sem hívásra, se semmire, kuka, akinek BBoS telefonja van. 5 éve még nekem is volt BB-m. Most már nem tudnám használni…
van, aki még most is azt használ és pár hónap múlva dobhatja ki.
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #64 üzenetére
Ami nagyobb probléma, részemről már igyekszem is kerülni a palackozott italokat. De mint írtam lentebb épp neked, az eSIM egy "alacsonyan csüngő gyümölcs", ennyivel is beljebb vagyunk, ha ezt sikerül kilőni. Még egyszerűbb és rugalmasabb is, ha elterjed a készülékekben.
-
Apple már most készíti a szolgáltatókat a változásra
Ők meg azon vannak, hogy nehogy nyelvük hegye elhagyja azt a bizonyos gyűrűsizmot...Jack után ez is megy... RIP Szám-hunting boltokban...
-
-
Térerő
csendes tag
Olyan készülékket szeretnék amibe bele tudok tenni 2 SIM kártyát és egy SD-t.
Amin van egy 10 forintos értesítési LED.
Aminek le tudom pattintani a hátlapját hogy kicseréljem az akkumulátort...
Hát olyan nagy kérés ez ???😔😔😔 -
Nem lenne ezzel semmi bajom, ha általános lenne az eSIM elérhetőség minden szolgáltatónál minden csomagra.
De reméljük, hogy az Apple lépése nyomás lesz ilyen irányban és nem lesz luxus az eSIM.
-
joey04
titán
válasz
Fancy-boy #45 üzenetére
Amúgy meg ne ellenezzék azok sem, akiknek nem tetszik, mert idővel úgyis ez lesz, örüljenek neki, hogy az Apple ezt is áttolja, mert nem lesz lehetőség fizikai simre, és így minden szolgáltató kénytelen lesz beállni a sorba. Így később, amikor a többi márka is áttér, már nem lesz gondjuk.
-
-
-
k-adi
nagyúr
válasz
Viktor0610 #50 üzenetére
Tnél csak előfizetéseseknek van esim nem? feltöltőkártyás userek le vannak kakkantva?
-
adamklark
senior tag
válasz
Viktor0610 #50 üzenetére
Telenor már évek óta csak ígérget, kíváncsian várom mit alkotnak..
-
-
adamklark
senior tag
magyar viszonylatban ez érdekes lesz
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #42 üzenetére
Lehet, de szinte semmibe nem kerül viszont a kivezetése, főleg ha már kb minden telefon képes lesz kezelni az eSIM-et.
k-adi: Miért, mennyivel nehezebb venni egy eSIM-et ott helyben, aminél beolvasod a QR kódot és megy, mint venni egy fizikait, amit bepattintasz a telefonba?
-
k-adi
nagyúr
miez a sok esim mánia? ti sose utaztok? messzebbre? helyi sim kártya smafu?
-
Fancy-boy
addikt
A SIM kártya nélküliség nem újdonság. Ott volt a CDMA technológia is 90-es évekből.
-
Ricardo
titán
Mondjuk a simek (globális) eltűnése valóban zöld lenne. Több milliárd műanyag lapka/ áramkör, ami le sem lenne gyártva.
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #35 üzenetére
A telefonokat egész kompakt dobozokba teszik szerencsére. De több másik terméknél még mindig arányaiban hatalmas a doboz, a kemény, átlátszó műanyag pedig a legellenszenvesebb a csomagolásokban. De sajna ezekkel lehet eladni őket.
-
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #33 üzenetére
Maximálisan támogatnám, ha a szükséges minimumot (termék védelme) ellátó csomagolásban csak a termék lenne. Egy ideje nem tartom meg a fölösleget. Költözéskor így is több doboznyi, régről előkerült szart dobtam ki, kábelek, töltők, lemezek, kézikönyvek és a többi.
-
Már a sim tűn is spórolnak. Azért az is pénz…
Lehet töltő kábel sem lesz a dobozban, sem papírok, sőt! Doboz sem lesz.
Majd küldik egy filléres újrahasznosítható papírzacskóban, vagy lebomló zacskóban, mert azért valamibe bele kell tenni…
Ezen is rengeteget spórolnának…millió dollárok maradnának meg haszonként -
-
lalakov
senior tag
E-SIM-nél mi a teendő, ha külföldön helyi prepaid-re akarok előfizetni (ha a külföldi szolgáltató is támogatja)?
-
-
k-adi
nagyúr
bőven lenne mit javítani, pont az esim nem az elsődleges... amennyi helyet foglal a sim, annyival több akksi nem segítene senkin se
inkább a gyorstöltést oldanák már meg...
meg adnának töltőt a dobozba...
...meg elfelejtenék ezt a ronda noccsot..
...meg lenne touchID is a faceID mellett... főleg covid idején...
-
-
hankock
tag
Kérem valaki írja le, hogy miért jobb az e-sim, mint a fizikai.
OK nem kell tálca és tű.
DE.
Veszek egy független e-sim telefont... be kell mennem a szolgáltatóhoz.
Cserélem az e-sim telefont... be kell mennem a szolgáltatóhoz.
Behalt az e-sim telefon, mondjuk cseréli a gyártó garanciában, majd... be kell mennem a szolgáltatóhoz.
Én nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de nekem ez 1-1,5 óra sorban állást jelent a boltban. (Vagy távgyógyítással is megoldható?)
És amit feljebb megemlítettek, nem biztos, hogy egy 300-400e forintos telefonnal elindulnék a strandra. -
Plug Life
senior tag
Tálcán kínálják a szívást... 😂
-
bollokcs80
Korrektor
Egyetértek, de ehhez fokozatosabb elterjedés kéne több (főleg Androidos) készülékkel és akkor egy idő után el lehetne engedni a fizikai SIM-et.
Kollégámnak is hasonló problémái vannak iPhone SE 2020-on. A saját kártyája e-SIM, a céges fizikai, de sokszor van,hogy nem érjük el, olyan mintha ki lenne kapcsolva. Hogy szolgáltatói hiba (Telekom), vagy Apple, az ördög tudja....
#10Viktor0610: Köszi!
-
törölt tag
-
joey04
titán
Nem lenne rossz, de elég sok negatív vélemény van a szolgáltatókkal kapcsolatban esim témában. És akkor telenorról ne is beszéljünk
-
prolad
addikt
Nem lenne hülyeség, ha rendesen meg van oldva. Nekem vannak fenntartásaim, fél éve használok kb esimet, frissítések után ha nem indítom újra a telefont, akkor nem érnek el rajta. És többen panaszkodtak, hogy nem hallanak rendesen.
Plusz ameddig nincs mellé egy normál SIM vagy nem tudja az összes teledon az esimet, addig meg vagyok lőve, ha pl lemerülök vagy valami baja van a telefonnak és szervizelni kellene.
-
arn
félisten
Inkabb az a vicc, hogy meg most is simet hasznalunk, mint a 90es evekben.
-
janeszgol
félisten
válasz
bollokcs80 #9 üzenetére
Egy esim fiókkal maximum 10 előfizetést tudsz kezelni. Ennek fényében érdekes lesz az átálláskor (fizikairól esimre) az általad felvetett probléma, amikor az embernek még csak egy esimes készüléke van.
Az áthidalók lehetnek ezek a hibridek, amik ma is vannak (esim plusz fizikai). -
válasz
bollokcs80 #9 üzenetére
Persze.
-
bollokcs80
Korrektor
Olyankor mi van, ha átállok E-SIM-re, de elromlik a teló* és tartaléknak csak fizikai SIM-es van kéznél? Szolgáltató ilyenkor vissza tudja rakni fizikaira?
(*nem csak Iphone, hanem bármilyen telefon amiben ez van)
-
hankock
tag
"Nem licenceli tovább a PPF Csoport (Cseh a norvég ex tulajdonostól a Telenor brandet a régiós távközlési érdekeltségeinél, így immár biztossá vált, hogy a magyar piac egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója jövő tavasszal új márkanevet, vele együtt pedig új arculatot vesz fel."
"A Telenor Magyarországot 2018 júliusában vásárolta meg a norvég távközlési multitól az idén márciusban balesetben elhunyt cseh milliárdos, Petr Kellner befektetői csoportja."
"Az eSIM szolgáltatás már 2021. december 8-tól elérhető a Telenor új és meglévő közép- és nagyvállalati ügyfelei számára – akár új készülékvásárlás nélkül is –, míg a lakossági és kisvállalati ügyfelek felé már a jövő év első felében megnyitja a lehetőséget a szolgáltató."
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #2 üzenetére
Kártyásoknak is elérhetővé tehetnék (igen, a Vodánál elérhető, de Telekomnál még mindig csak számlásoknak).
-
janeszgol
félisten
válasz
TheBikerider #4 üzenetére
Vodánál van már.
-
És a voda? Ott van esim? Telenornál már van?
-
-
Elképzelem mi lesz a Telenornál, mikor már csak esim-es iPhoneok lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Nothing Phone 2 - 8/128 GB szürke dobozában + tokok
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy A6 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest