Samsung GT-I9500 – Tizen OS alapokon?

A Nokia által dédelgetett Maemo és az Intel által támogatott Moblin platformok összeolvasztásából született MeeGo fejlesztése tavaly szeptember 27-én hivatalosan is leállt, hiszen a Nokia-Microsoft stratégiai együttműködés februári bejelentése után – kellően erős szövetséges hiányában – az Intel is inkább a Google Android platformját vette célba mobil processzoraival. A projekt persze nem tűnt el nyomtalanul, hanem a Tizen OS képében folytatja tovább működését, mely első fejlesztői előzetese nemrég hivatalosan is kiadásra került. A Qt helyett HTML5 alapokra helyezett platform kezelőfelülete egyelőre nem túl sokatmondó, ám úgy tűnik, hogy a Samsung ennek ellenére is lát benne fantáziát, legalábbis az Engadget felfedezése szerint a képernyőfotók egy Samsung GT-I9500 készülékről származnak, vegy legalábbis a fájlinformációk arra utalnak.

Azóta történt

Előzmények

  • Tizen – MeeGo és LiMo helyett

    Hivatalosan is leáll a MeeGo fejlesztése, mely az Intel és a Samsung vezetésével a LiMo projektbe olvadva, Tizen néven folytatja működését.

  • Nokia N9 prototípus bemutató

    Kedden mutatták be az első, MeeGo 1.2 operációs rendszerrel szerelt Nokia telefont, az N9-et. A készüléket mi is megnéztük, hogy megtudjuk, mit is kínál az új platform.

Hirdetés