Saját tollával ékeskedik a Galaxy S24 Ultra

A legendás toll a helyén marad, akárcsak az alacsony memóriakonfiguráció.

A telefonfüggőknek ma valószínűleg a Kínai Népköztársaság a Mekkája, lévén arrafelé egy mezei, százezer forintos Redmi K70E is 12/256 GB-os alapkonfigurációval indít, és még megdöbbentőbb európai szemmel a 127 ezer forintos árcédula a 16/1024 GB-os változatáért, de a Snapdragon 8 Gen 3-as K70 Pro is odapakol 214 ezer forintért cserébe 24/1024 GB-ot kínálva. Hiába esett viszont drasztikusan a memória és tárolómodulok ára, az Apple és a Samsung fukarkodik kezdőkonfigurációban, és úgy tűnik: a 400 ezres S24 is marad 8/128 GB-on, míg a 600 ezres S24 Ultra 8/256 GB-tal kell beérje, a magasabb kiszerelésekért magasabb árat elkérve.

Kezemben a Samsung Galaxy S23 Ultra.
Nehezen lehet majd megkülönböztetni a Galaxy S24 Ultrát az itt látható S23 Ultrától [+]

A SamMobile szerint ez pont a lojális márkarajongóknak rossz hír, akik még emlékeznek, hogy a DeX asztali nézet esetében is hasznos 12 GB RAM ott lapult a 2020-as Note20 házában, a 2024-e utód mégis 8 GB RAM-mal készül indítani, ha a pletykák helytállóak. Pedig, ha valaki, akkor a Samsung juthatna igazán kedvező áron méretes RAM és tárhely modulokhoz, lévén azokat maguknak gyártják, plusz ott az Exynos 2400 visszatérése a két olcsóbbik S24-be, amit persze még mindig nem erősített meg a gyártó.


(forrás: FCC / MySmartPrice) [+]

Ha viszont Ultra, akkor a topkategóriás Snapdragon és a rendkívül hasznos toll kötelező kellék, és a január közepi startot előrevetítve megfordult a telefon és stylusa az amerikai FCC-nél, hogy engedélyeket kapjon. A kamerák elé állt toll EJ-PS928 kódnévre hallgat, 104,64 mm hosszú és dedikált gombja éppúgy megvan, mint Bluetooth antennái és a mobil digitalizálójával összedolgozó, 4096 különféle nyomáspont érzékelése. Az S Pen rendkívül sokféle feladatra fogható a puszta tehetségtől és kreativitástól kezdve az egyszerűbb képernyő kezelésen vagy a jobb kiemelésen át az azonnali fordításig és a kézírásig, ahogy Bluetooth távirányítóként és exponálóként sem utolsó. Egyébként pedig az előd 8/256 GB-os alapkonfigurációban kiemelkedően gyors volt, szoftverfrissítésben a Samsung pedig az élen jár – de azért nem bánnánk, ha visszatérne a régi specifikációlicit...

Előzmények

Hirdetés