Saját felülettel jött meg végül a Vernee Mars Pro

Hirdetés

A Vernee egy igen fiatal, de roppant elszánt banda, hazánkban is összeszedtek némi népszerűséget elsősorban a Thor nevű telefonjukkal, amely igen csábító áron kínált középkategóriás hardvert, noha a hosszabb távú felhasználói tapasztalatok az idők során valamelyest árnyalták a megbízhatóságba vetett hitet. Az Apollo Lite és a Mars már egy fokkal masszívabb párosnak érződött, különösen ez utóbbiról lehet elmondani, hogy összeszerelés és anyaghasználat tekintetében simán felvette a versenyt ismertebb gyártók modelljeivel is.


[+]

Noha a Vernee most épp hazai forgalmazó nélkül maradt, ez nyilván semennyire nem befolyásolta őket abban, hogy az MWC-n bemutatott termékek közül piacra dobják a Mars Pro nevű eszközt, amely a specifikációs táblázat átböngészése és a hozzá passzintott ár értelmezése után meglehetősen potens ajánlatnak tűnik. Az egyelőre csak Kínából megrendelhető telefon MediaTek Helio P25-ös chipsetet és 6 GB RAM-ot kapott, a processzor nyolcmagos, maximum 2,5 GHz-en ketyeghet, a GPU pedig egy Mali-T880. A kijelző 5,5 hüvelykes, a JDI-tól érkezik és Full HD felbontású, a belső tárhely 64 GB-os (eMMC 5.1), a telefon pedig mindössze 7,6 mm vastag alumínium házban lakik.

Ebbe még sikerült valahogy belekanalazni egy 3500 mAh-s akkumulátort, amihez gyorstöltési funkció is jár, egy IMX258-as, 13 megapixeles Sony szenzort a hátlapi kamerához, valamint nem maradt le az ujjlenyomat-olvasó sem. Ami számunkra inkább érdekes, hogy a 7.0-s Androidra a gyártó saját felületet készített (VerneeOS, röviden VOS néven), ez azért különös, mert korábban szinte semennyire nem nyúltak hozzá a Google rendszeréhez. A most éppen 175 dolláros ár a vámterhekkel együtt is alig több mint 60 ezer forintra jön ki, ami elég életképes ajánlatnak tűnik, de remélhetőleg hamarosan érkezik hozzánk tesztkészülék is, hogy tényleges tapasztalatok alapján tudjunk mondani valamit a Vernee Mars Pro kapcsán.

Azóta történt

  • A Vernee is Mixel

    Mondjuk, Vernee Mix 1-re nem emlékszünk, de a Mix 2 hamarosan érkezik. A Verneetől ugyanakkor kicsit több egyediséget vártunk volna.

Előzmények

Hirdetés