Saját 5G modemet fejleszt az Apple

Eddig a Qualcomm megoldását használták.

Egyre több hardveres komponens fejlesztését veszi kézbe az Apple, még ha a gyártás általában partnercégek is végzik. Az A15-ös chipsettel (és elődjeivel) már régóta ez a helyzet, a MacBookokban és az iPad Próban dolgozó M1-es processzor is illeszkedik a sorba, most pedig a modem van terítéken. Eddig ugyanis a Qualcomm X60-as modemét használta az Apple, a jelenlegi iPhone 13-asokban is ez van.

Több forrásból is megerősítették viszont, hogy az Apple elkezdi a saját fejlesztésű 5G megoldását gyártatni a TSMC 4 nm-es node-ján a közeljövőben, így a következő iPhone-ban (valamint a táblagépekben) már ez dolgozhat. 2018 óta keresik ugyanis a lehetőségeket, hogy kiváltsák a Qualcomm megoldását, ezzel kapcsolatban ugyanis azóta is tartanak szabadalmi jellegű viták és pereskedések.


[+]

Miután az Apple 2019-ben felvásárolta 1 milliárd dollárért az Intel okostelefonos modem üzletágát, valamint nyitott Münchenben egy fejlesztőközpontot, csak idő kérdése volt, hogy mikorra készülnek el a saját megoldásukkal, hiszen amikor az Intel üzletágát megszerezték, akkor papíron 2200 fejlesztővel bővült a csapat és 17 ezer, a mobil adatátvitellel kapcsolatos szabadalom is az Apple-höz vándorolt, az Intel ugyanis azt tervezte, hogy a mobilos modemek piacán felveszi a versenyt a Qualcommal. Biztosak lehetünk benne, hogy ha a következő iPhone-ban már a saját fejlesztésű megoldást használják, akkor a termék bejelentésekor nem felejtenek el kitérni erre, nagy valószínűséggel mindenféle számokkal és mérési eredményekkel aláhúzva az Apple megoldásának előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Hirdetés