Roppant népszerű az offline működő YouTube Go

Ugyan a kifejezetten olcsó, gyenge hardverekre szabott Android Oreo (Go edition) rendszervariáció még nem bukkant fel egy okostelefonban sem. a Google komolyan gondolja, hogy a következő egymilliárd zöld robotos felhasználót a szegény és feltörekvő országok lakosai részéről nyeri meg magának. Az oreós Android Góval egy időben elérhetővé vált a szintén egyszerűre szabott Files Go fájlmegosztó és tárhely rendszerező, és már több mint egymillió letöltésnél jár. Ez után élesítették a Maps Go szimplifikált térképszoftvert, bár ez a korlátozott kompatibilitás miatt egyelőre csak kevés mobilra települt, majd a YouTube Go következett.


[+]

Mivel ezt is a korlátozottabb interneteléréssel és szűkösebb adatcsomaggal rendelkező régiókba szánja a Google, nálunk nem telepíthető, ahol viszont igen, ott már 10 millió fölött jár az installálások száma. A szoftveren belül megadható, hogy egy videót mindjárt megnézzen az ember, vagy adott minőségben letöltse, és később tekintse meg, amikor esetleg nincs az internethez hozzáférése. Mivel a szórakozáson felül a YouTube tele van informatív és edukációs anyagokkal, ez mindenképpen hasznos lehet. Az is paraméterezhető, hogy hány MB adatot használhat fel az adott klipre a szoftver, nehogy a tulajdonos felélje keretét, a YouTube Go ezenfelül vezeték- és adatcsomagmentes videomegosztást kínál a mobilok között, és a szokásos YouTube alkalmazásnál jóval kevesebb erőforrásra van szüksége a működéshez. A legjobb hír pedig a visszafele kompatibilitás: az engedélyezett régiókban Android 4.1-es és újabb telefonokra egyaránt telepíthető.

Azóta történt

Előzmények

  • Android 8.0 Oreo rendszerbemutató

    Bár főleg a motorháztető alatt történtek az Android 8.0 legfőbb változásai, azért tudunk mutatni olyat, ami a felhasználónak is feltűnhet. Íme az Android, kekszes ízvilággal.

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

Hirdetés