Rendkívül jól fogynak a Samsung csúcsmodelljei

Amikor áprilisban, több héttel a hivatalos bejelentés után már nagyjából látni lehetett, mennyire fogy jól a Galaxy S7 és S7 edge, nem volt nehéz kitalálni, hogy a két készülék sokkal sikeresebb lesz, mint a tavalyi generáció tagjai. A tavasz közepén nagyjából 10 millió értékesített mobilnál tartott a dél-koreai cég, a felhasználók lelkesedése pedig azóta sem hagyott alább. Két különböző dél-koreai forrás is arról beszél ugyanis, hogy június végére már a 25 milliós határt is átléphetik a zászlóshajók.

A piac legjobb és legdrágább ajánlatai közé tartozik az S7 és az S7 edge (alul)
A piac legjobb és legdrágább ajánlatai közé tartozik az S7 és az S7 edge (alul) [+]

A koreai ipart figyelemmel kísérú Yonhap News szerint a sikeresség három fő dolognak köszönhető: agresszív marketing, gyors piacra kerülés, és kiváló minőség. Ugyan kívülről nincs jelentős előrelépés a korábbi modellekhez képest, megannyi kedvelt és mellőzött újítást eszközölt a Samsung, kezdve a vízállóságtól a microSD támogatáson át egészen a gyorsabb kameráig, valamint a jelentősen megnövelt akkumulátor kapacitásig. A Pulse News még tovább megy, hiszen szerintük az S7 edge sikeresebb, mint a sima S7, ez pedig jelentősen növeli a kasszát, így a mostani negyedévben komoly profittal számolhat a techóriás. A második félévben, akár már augusztusban pedig jöhet a Galaxy Note 6/7, ami – mivel nem lesz Plus változat – nem hagyja érintetlenül az európai piacot sem.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?