Rekord eredmények és friss renderek

Nem sok olyan részlet maradt, amit ne vélnénk tudni a Samsung új csúcspárosáról. A Galaxy S9 és S9+ idén már a barcelonai Mobile World Congress előestéjén bemutatkozik, nem meglepő, hogy áradnak az információk. Tulajdonképpen már csak a hivatalos bejelentésre várunk, nagy meglepetésre már nem feltétlenül. Az új renderképek kevés teret hagynak a fantáziának, a Full Vision Display valahol amúgy is evidens volt. A biometrikus azonosító elhelyezkedése viszont biztató, nem mintha a Galaxy S8, S8+ és Note8 esetében végül valóban használhatatlannak bizonyult volna.


További színvariációk a galériában!

A Roland Quandt által megadott specifikáció alapján idén is két variáns kerül piacra. A Geekbench már tesztelte a Galaxy S9-et: az Exynos 9810 4 GB RAM-mal 3648 pontot tud egymagos teljesítményben, míg 8894-et többszálas rendszerben. A szintén Exynos szettel szerelt Galaxy S9+ 6 GB operatív memóriával rekorderedményeket produkált, amely messze meghaladja a Galaxy S8 és S8+ teljesítményét, illetve a Qualcomm Snapdragon 845-tel szerelt verzióét is, noha a 3773 és 9024 pont még mindig nem fenyegeti a legújabb iPhone-ok elsőségét. Androidos vonalon viszont egyértelműen kimagasló eredmény.


(forrás: Geekbench) [+]

A hivatalos előzetesek jobbára a kameraképességekre fókuszálnak, amelyek a Galaxy S9 esetében a Note8 miatt ismerős rendszer felel, míg a dupla kamerás S9+ a Samsung W2018 egyedi rendszerét kaphatja egy kiegészítő szenzorral. A 12 megapixeles szenzor különösen magas fényerejű, de váltakozó rekeszértékű optikát kap, amely f/1,5 és f/2,4 között alkalmazkodik, plusz egy másodlagos kamera is kerül mellé. Vagyis alá, az újragondolt elhelyezkedésű ujjlenyomat-olvasó fölé.


[+]

Az akkumulátor kapacitása feltehetően nem növekszik, ahogy a készülék dimenziói sem szignifikánsan, elvileg a QHD+ felbontású, 18,5:9 képarányú Super AMOLED panelek mérete is marad, számszerűleg 5,7 és 6,2 hüvelyk, amelyhez a kisebb modell esetében 3000 mAh, míg az S9+ esetében 3500 mAh jár. A várható teljesítménynövekedés ellenére a második generációs 10 nanométeres gyártástechnolgiának és az optimalizált Mongoose (M3) magoknak köszönhetően az üzemidő javulhat. Mindez pontosan öt nap múlva válhat kész ténnyé.

Előzmények

Hirdetés