Hirdetés

Radeonnal szerelt Galaxyk 2021-től?

Pár hete kötött a Samsung és az AMD partneri szerződést, friss tippek szerint ennek pedig két éven belül érhet be a gyümölcse.

Hirdetés

A Samsungnak van saját tervezésű mobil SoC-je, GPU-ja viszont nincsen, így okostelefonjai általában az ARM Mali családra hagyatkoznak. Hallani lehetett korábban olyan pletykákat, hogy azért próbálkoznak házon belüli fejlesztéssel, ám ennek alighanem vége szakadt, amikor pár hete az AMD-vel partneri szerződést kötöttek. A részletek egyelőre titkosak, mindenesetre úgy tűnik, hogy a félvezető óriás a Radeon családba tartozó RDNA architektúrájával fogja kiszolgálni a Samsungot, a Notebookcheck most pedig újabb részletekhez jutott hozzá.

A Galaxy S10 család ARM Mali GPU-t használ
A Galaxy S10 család ARM Mali GPU-t használ [+]

A megegyezés első kézzelfogható eredménye 2021-ben érkezhet, így elképzelhető, hogy lesz olyan Galaxy vagy Chromebook abban az évben, amelyikben Radeon vagy más titulussal felvértezett grafikus gyorsító fut. Nem rossz ám egyébként a Galaxy S10-ben megbújó Mali-G76MP12 sem, ám egyre több a játékközpontú okostelefon, és nő az ARM-alapú, hordozható számítógépek száma is, úgyhogy egy ütősebb GPU családdal a Samsung hosszútávon mindenképp profitálhat.

Előzmények

Hirdetés