Picike lesz az új Palm

A TCL gondolkodás nélkül tenyerelt rá olyan tradicionálisnak számító márkanevekre, mint az Alcatel vagy a BlackBerry. Nem kivétel az egykor még komoly tényezőként jelen lévő Palm sem. A TCL vezetői már többször utaltak rá, hogy a konszernnek szándékában áll kezdeni valamit a márkanévvel, ami úgy tűnik, egy androidos mobil lesz. Csak a mai trendekhez képest irtó picike. Az FCC és WiFi adatbázis alapján nem sok konkrétum derült ki eddig, az AndroidHeadlines viszont exkluzív információk birtokába jutott.


[+]

És egy renderképük is van, amin láthatóan a Google szolgáltatáskínálatára épülő, de aránylag egyedi szoftverfelület látható. Illetve egy viszonyítási pont nélkül is érezhetően aprócska mobil. A készülék elvileg mindössze 3,3 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású érintőpanelt kap, ami tisztességes, 445 ppi pixelsűrűséget jelent majd. Az AndroidHeadlines Snapdragon 425-ös lapkakészletre és 3 GB operatív memóriára számít, a kis kiterjedés miatt viszont csak 800 mAh-s akkumulátorra, ami még a fenti specifikáció fényében is szerénynek tűnik. A PVG100 modellszámú Palm Android 8.1-gyel várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

  • Maroknyi mobillal tért vissza a Palm

    Ami igazából nem is mobil, mert másik okostelefonnal kell együttműködnie. Viszont parányi, vízálló, rendben egybe lett rakva és tűéles a képe.

Előzmények

  • Nemsokára visszatérhet a Palm

    Legalábbis a Palm brand a licencbirtokos TCL Corporation berkein belül. Egy okostelefon Android 8.1-gyel járt minősítési viziten.

  • Visszatér a Palm?

    A TCL Communication élesztheti fel a legendát a poraiból, méghozzá jövőre.

Hirdetés