Piacra lépett a Vivo X6 és X6 Plus

Hirdetés

Hosszú várakozásnak vetett véget a Vivo, hiszen lerántotta a leplet az X6 és X6Plus névre keresztelt újdonságairól. A készülékek fém burkolatot kaptak, és ahogy az a nevükből is sejthető, különféle kijelzőmérettel debütáltak. Közös bennük a duál SIM támogatás (az egyik hely microSD-ként is használható) és az AMOLED kijelző.


[+]

Az X6Plus 6,6 milliméter vékony, és ezüst, arany, valamint pezsgő színekben érhető el. Az előlapján egy 5,7 hüvelykes, 1080p felbontású AMOLED panel vonzza a szemeket, a 386 ppi-s képpontsűrűség manapság átlagosnak mondható. Az Android 5.1 operációs rendszer, valamint a Funtuch OS felület kiszolgálását a MediaTek MT6752 chipset végzi, amiben többek között egy 1,7 GHz-ez nyolcmagos processzor és egy Mali-T760 grafikus gyorsító is helyet kapott. A vállalat nem spórolt a rendszermemóriával, hiszen 4 GB-ot pakolt a mobilba, ráadásul a tárhely mérete sem csekély, 64 GB-os. A hátlapon egy olyan ujjlenyomat-olvasó található, ami 0,4 másodperc alatt felismeri a mintákat, a mellette fekvő 13 megapixeles kamera pedig 0,6 másodperc alatt elindul és 0,2 másodpercen belül képes fókuszálni. A Yamaha HiFi audiochippel és 3000 mAh-s akkumulátorral ellátott phablet 3200 jüanért, vagyis körülbelül 146 ezer forintért vásárolható meg.


[+]

A Vivo X6 már egy kicsit kompaktabb, hiszen 147,9 x 73,8 x 6,6 milliméteres dimenziókkal és 135,5 grammos tömeggel hívja fel magára a figyelmet. Elöl egy 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású AMOLED képernyőt csodálhatunk meg, belső felszereltség terén pedig az X6Plusra hasonlít, annyi különbséggel, hogy a tárolóegység mérete 32 GB. A magnézium-alumínium készülékházat 57 lépcsőben szerelték össze, két antenna is található a telefonban, ami a jobb 4G/LTE vételi erősséget segíti elő. A burkolat alatt egy 2400 mAh-s telep látja el energiával a masinát, a 13 megapixeles kamera mellett pedig kiemelendő még az ac-s WiFi, a Bluetooth, a GPS és az ujjlenyomat-olvasó. Az X6 ára nem kevesebb, mint 2600 jüan, ami 120 ezer forintnak felel meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

  • TENAA viziten járt a Vivo Y51 és Y51L

    A kínaiak hamarosan több új terméket jelenthetnek be, a két készülék a belépőszintet képviseli, és 7,52 milliméter vékonyak.

  • Tényleg csúcsfelszereltséget kaphat a Vivo X6

    Képet már láttunk a készülékről, ám most a TENAA adatbázisának köszönhetően több információt is megtudhatunk a cég 6 hüvelykes újdonságáról.

  • Divatbemutatón bukott le a Vivo X6?

    A feltörekvő Kínai gyártó hamarosan bemutatkozó készülékét a Harper's Bazaar China két munkatársa leplezhette le idő előtt.

  • Vivo X6 előzetes érkezett

    Bár sokan mára várták az Xplay 5S leleplezését, a jövő év elejéig alighanem a színfalak mögött marad, a gyártó viszont közzétett egy előzetest az X6 phabletről.

Hirdetés