Piacra került a Sennheiser Accentum Plus

50 órás üzemidőt és hibrid, adaptív zajszűrést kínál a 87 ezer forintos Plus modell.

A 2024-es CES kiállításon jelezte a Sennheiser, hogy a Momentum True Wireless 4 mellett érkezik egy olcsóbb aktív zajszűrős fejhallgatója is idén, az Accentum Plus Wireless. A fül köré ülő kagylókkal szerelt fejhallgató mától elérhető az EU-ban, fekete és fehér színekben kínálja a gyártó 230 eurós (86 990 ezer forintos) ajánlott fogyasztói áron saját webshopjában, az Amazonon és viszonteladóknál. Az új modell megjelenésével az Accentum Wireless nem kerül ki a termékpalettából, továbbra is elérhető, jelenleg 50 és 60 ezer forint közötti áron mozogva.


(forrás: Sennheiser) [+]

Az Accentum Plus Wireless megjelenését tekintve nem igazán különbözik az Accentum Wirelesstől, fejpántja és fület körülölelő kagylói szinte tökéletesen egyformák. Az irányítás érintőfelülettel és gombbal történhet, a környezeti hangokhoz alkalmazkodó adaptív ANC kapott saját gombot. Az Accentum Plus már képes vezetéken keresztül is hangot fogadni, megvan a 3,5 mm-es kapcsolathoz szükséges csatlakozó, emellett vezeték nélkül Bluetooth 5.2-n keresztül SBC, AAC, aptX, aptX Adaptive, mSBC, CVSD audiokodekkel fogadhat hangot. A zenét megszólaltató egység egy-egy 37 mm-es dinamikus meghajtó mindkét kagylóban, a frekvenciatartomány 10 Hz és 22 kHz közé esik, az aktív impedancia 560 ohm, a passzív 95 ohm. A hangszóró érzékenysége 106 dB SPL, az aktív zajszűréshez és a telefonhívásokhoz pedig két tölcsérformáló mikrofont használ a fejhallgató.


Így néz ki feketében az Accentum Plus Wireless [+]

Az üzemidőt a Sennheiser 50 órára ígéri Bluetooth kapcsolattal és bekapcsolt ANC-vel, a tesztet a gyártói termékleírás szerint iPhone-ra csatlakoztatva, közepes hangerővel végezték, az eredmény pedig kifejezetten jónak számít a vezeték nélküli fejhallgatók között. A beépített akkumulátor 800 mAh, van USB-C gyorstöltés, amivel 10 perc alatt 5 órányi zenelejátszásra elég energiát vesz fel a telep, a teljes feltöltéshez viszont 3,5 órát igényel.

(forrás: Sennheiser) [+]

A fejhallgató mérete 165 x 195 x 48 mm, a fejet pedig 227 grammal nyomja majd a pánt. Személyre szabásához a Sennheiser saját alkalmazást kínál, mely letölthető Android és iOS rendszerekre egyaránt, ezen keresztül pedig be- és kikapcsolhatók olyan funkciók, mint a viselés érzékelése vagy a dedikáltan a szél hangjait szűrő mód. Van ötsávos hangszínszabályzó, különböző hangmódok és beállítható hangzónák, valamint személyre szabható az érintőfelület irányítása is az alkalmazáson keresztül.

Az Accentum Plus mellé jár a dobozban egy USB-C töltőkábel, egy hordozó tok, egy 3,5 mm-es audio kábel.

Előzmények

Hirdetés