Philips W6618 – az üzemidőbajnok

Hirdetés

Az egyre nagyobb kijelzővel szerelt okostelefonokban a karcsúsítási őrület miatt egyre kevesebb hely jut az akkumulátoroknak, mely miatt a készülékek zöme egy teljes napot sem húznak ki egyetlen feltöltéssel. A rendkívül hosszú üzemidejükről ismert Philips mobilok sora nemrég egy új taggal gazdagodott, mely az 5300 mAh kapacitású akkumulátorával nem kevesebb mint 33 órányi beszélgetési idő biztosítására képes. A mai trendek szerint kissé dundinak tűnő 11,6 milliméter vastag készülék műszaki felszereltsége szintén átlagosnak mondható, hiszen az 5 hüvelykes, 540 × 960 képpontos megjelenítőjével egyértelműen nem a csúcsmodellek között landol.

Az üzemidő maximalizálásához a hatalmas kapacitású akkumulátor mellé alacsony fogyasztású processzor is szükséges, így nem meglepő, hogy a választás a Qualcomm bivalyerős ajánlatai helyett inkább a négy Cortex-A7 magból építkező 1,3 GHz-es MediaTek processzorra esett. Az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszert futtató készülék a microSDHC kártyával bővíthető 4 GB belső tárhely mellé 1 GB operatív memóriát is kapott, így több alkalmazás egyidejű futtatásakor sem kell számítani akadozásokra. A kétkártyás Philips W6618 egyelőre csak Kínában kapható, ahol nagyjából 61 000 forintnak megfelelő áron lehet hozzájutni.

Azóta történt

  • Philips I928 – nyolcmagos óriás

    Hathüvelykes Full HD kijelzővel és a MediaTek valódi nyolcmagos processzorával debütál a Philips legújabb csúcsmobilja.

  • Extra vékony mobillal jelentkezhet a Philips

    Kecses készülékházzal hódíthat a Philips I908-as mobiltelefonja, amely a 6 hüvelykes kijelzővel és nyolcmagos processzorral bíró I928 kistestvére lehet.

  • Philips Xenium W3568 - rossz ránézni

    Sok év után ismét Philips mobiltelefonok érkeztek hozzánk. Jelen írásban a belépőszintű Xenium W3568-cal foglalkozunk, amely kedvező árfekvéssel kíván hódítani, ám legalább egy kritikus hibája van.

Előzmények

Hirdetés