Onyx Smartwatch – E-Ink kijelzővel

Az elmúlt egy-másfél év során a legtöbb gyártó előrukkolt már saját okosórával, melyek egyhangú formavilágából egyedül a Motorola megoldása tűnik ki kerek kijelzőjével, de sajnos üzemidő tekintetében mindegyik igen rosszul szerepel. Ez persze a méretéhez képest nagy felbontású és fényes kijelző és fürge processzor mellé bepasszírozható parányi akkumulátorok miatt egyáltalán nem meglepő, ám ennek ellenére sem éppen kellemes az alig egy napos aktív használat lehetősége. Az egyetlen valamivel hosszabb használatot biztosító készülék a Pebble Smartwatch, mely a Sharp „Memory LCD” kijelzőjének és visszafogott műszaki paramétereinek köszönhetően akár egy hétig is bírja szuflával.

A fenti videón látható Onyx Smartwatch szintén E-Ink, azaz elektronikus tinta alapú kijelző köré épül, de felszereltsége és formaterve alapján is vonzóbb ajánlatnak tűnik a Pebble megoldásánál. A jövőre debütáló készülék 1,56 hüvelykes fekete-fehér kijelzője csak a képernyő újrarajzoláskor terheli az akkumulátort, ugyanakkor az érintésekre nem reagál. A lépésszámlálóval és Bluetooth modullal is rendelkező eszköz vezérlése kizárólag fizikai gombok segítségével lehetséges. Az egyelőre csupán prototípusként létező okosóra végleges specifikációja egyelőre nem ismert, de a következő hónapok során minden részletében leleplezésre kerül.

Azóta történt

  • Készül a memória LCD kijelző

    A Hongkongi Tudományegyetem folyadékkristályos kijelzője az elektronikus tintához hasonlóan elektromos áram nélkül is évekig képes megőrizni a kijelzett tartalmat.

Előzmények

Hirdetés