Olcsó telefonok fejlesztésébe fog a Philips

A Philips a hétvégén két meglepetéssel is szolgált. A cég egyelőre nem tartozik a világ legjelentősebb telefongyártói közé, régebben még arról is szó volt, hogy kivonulnak a mobilpiacról, most viszont úgy tűnik, hogy komolyan megvethetik itt a lábukat, ha összejön mindaz, amiről beszéltek.

Hirdetés

Thierry Laurent, a Philips Semiconductors elnöke arról beszélt, hogy a cég célja 20$-nál olcsóbb telefonok előállítása. A világ lakosságának 77%-a él olyan helyen, ahol van GSM lefedettség, ám csak 25%-nak van mobiltelefonja. Érezhető, hogy hatalmas piac hever még parlagon - ennek kihasználásához azonban minden eddiginél olcsóbb telefonra van szükség. A Philips előnye az lehet, hogy több nagyobb mobilgyártó beszállítójaként, gyakorlatilag egy mobiltelefonhoz szükséges összes elektronikai alkatrésszel rendelkeznek, melyeket integrálni kívánnak, így egyetlen gyártósoron készülhetnének a telefonok pillanatok alatt.

A gyártó szerint a hiperolcsó mobil a következőket tudná: GSM hálózati támogatás, hívásindítás és fogadás, monokróm kijelző, SMS támogatás és polifonikus csengőhangok.


Forrás: www.slashphone.com

 

Bizakodásra adhat okot, hogy a Philips egy új típusú OLED kijelzővel is előrukkolt. A Philips Lightning, a Philips Research és a Novaled bábáskodásával egy olyan ultrafényes kijelző született, amelynek előállítási költsége alacsony, használati értéke azonban jelentős.

Az új, csak fehér fényt kibocsátani képes egység a fent taglalt olcsó mobiltelefon kijelzője lehet, ráadásul rendkvül alacsony az áramfelvétele. A Philips azon is gondolkodik, hogy a villanykörte alternatívájaként is piacra dobhatná az extra fényes, ám gazdaságos OLED modult.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés