Újabb veszteséges negyedév a HTC mögött

  • (f)
  • (p)
Írta: Bone123 | 2016-08-03 12:40 | Forrás: GSM Arena

A Vive és a HTC 10 ugyan lendített az árbevételen, a működési veszteségből ugyanakkor nem sikerült nyereséget kovácsolni.

Befutott a HTC negyedéves jelentése, és továbbra sem túl rózsás a szebb napokat megélt készülékgyártó gazdasági helyzete. Az első három hónap katasztrofális, 64%-os árbevétel csökkenéssel járt, úgyhogy mindenképpen jó hír, hogy a második negyedévben 27%-os növekedést sikerült összehozni, részben a Vive VR rendszer, részben pedig a HTC 10 csúcstelefon eladásainak köszönhetően. Az egy évvel korábbi helyzethez képest (1,04 milliárd dollár) ugyanakkor hatalmas zuhanás az 597,7 millió dollárnyi pénzbefolyás a vizsgált periódusban.


A Vive eddig jól fogy, ami nem véletlen: az egyik, ha nem a legjobb VR megoldás a piacon [+]

Ami a működési nyereséget illet, az továbbra is álom a tajvani vállalatnál: a HTC 132,9 millió dolláros veszteséggel zárt úgy is, hogy egy létesítményt 31 millió dollárért értékesítettek. Az első negyedévhez képest legalább pozitívabb a helyzet, és a tajvani gyártó reménykedik, hogy a HTC 10 és a Vive visszafogott lendülete kitart a folytatásra, és szép lassan úrrá lehet lenni a negatív gazdasági mutatókon.