Nemhogy kameralyuk, de semmiféle lyuk nincs a Meizu Zero felületén

A Meizu meglepetésszerűen bemutatta a Zerót, ami a várható Vivohoz hasonlóan, teljesen homogén burkolattal rendelkezik.

A holnap bemutatásra kerülő Vivo Apex 2019-ről elég sok szó esett mostanában az újszerű formaterv miatt. A készüléken semmiféle csatlakozó, nyílás, kezelőgomb vagy kiálló felület nem lesz. Na, pontosan ilyen készüléket mutatott be ma rajtaütésszerűen a Meizu. A kerámia készülékház tökéletesen homogén felületű, minden hagyományos portot, hardvert és kezelőszervet vezetékmentes megoldással helyettesítettek. Így pedig az IP68-as védelem is garantált.


[+]

A specifikáció lényegi része még ismeretlen, tippre Qualcomm 845, de a RAM mérete totál rejtély. Az 5,99 hüvelykes, ujjlenyomat-olvasót is integráló AMOLED panel fölött jutott hely egy 20 megapixeles szelfikamerának, beszédhangszóró viszont, meg egyébként hangszóró sincs a készüléken, a Meizu piezoelektromos megoldást választott. A hátlapon kettős kamerarendszer és a jellegzetes kör alakú többszörös LED segédfény látható.


[+]

SIM-tálca szintén nincs, a Meizu Zero kizárólag e-SIM-mel működik, az adatátvitelt WiFi-n, mobilhálózaton vagy 5.0-s szabványú Bluetoothon bonyolíthatjuk. Már csak ezért is gyanús a felső kategóriás lapkakészlet. A Meizu által fejlesztett 18 wattos vezetékmentes gyorstöltés jelenleg a leggyorsabb megoldás a műfajban. A hardveres kezelőgombokat a házba épített érintésérzékeny felületek helyettesítik, kicsit mint a HTC U12+ esetében, csak itt még gombra emlékeztető akármi sincs. Az ár és az elérhetőség egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

  • Felvásárolja a Geely a Meizut

    A Lotus, a Volvo és a Polestar tulajdonosa a mobilpiacon is szeretne érvényesülni, ehhez pedig a gyengélkedő Meizu fogja hozzásegíteni.

Előzmények

  • Mint egy fém kavics

    Így írták le a Vivo Apex 2019-et azok, akik megfogdoshatták a gyártó két nap múlva bemutatásra kerülő modelljét.

  • Apex 2019 néven érkezik a Vivo vízcseppnek becézett modellje

    A hivatalos előzetes szerint már az új logóval, január 24-én mutatják be a Vivo legújabb, elvileg futurisztikus modelljét.

  • Meizu 16th - sweet sixteen

    A Meizu normál méretű csúcsmodellje rengeteg pozitív és közkedvelt tulajdonsággal bír, a multimédia viszont nagyon nem az erőssége.

  • Meizu Pro 7 - jó a műsor

    A Meizu dupla kijelzős készüléke főleg egyedi, mármint megjelenés szempontjából, azon kívül viszont nem annyira izgalmas, mint amilyennek elsőre gondolnánk. Cserébe kiegyensúlyozott és minőségi.

Hirdetés