Hirdetés

Nem lesz Xiaomi Redmi Note 5. Mert már van.

A Xiaomi Redmi Note 4 kiemelkedő ajánlat volt, illetve tulajdonképpen még mindig az a kategóriájában, az idei széria pedig hasonlóan jól átgondolt és kitűnően pozicionált a piacon, a nemzetközi piacra szánt, Android One-t futtató Mi A1 pedig igazán különleges. Aki viszont a Redmi Note 5-re várt, nem biztos, hogy jól taktikázott. A MIUI fórumának igen magas rangú moderátora ugyanis azt állítja, hogy a nemrég 18:9-es képaránnyal és döbbenetesen jó árcímkével bemutatott Redmi 5 Plus az új Note 5.

Xiaomi Redmi 5 és 5 Plus
Xiaomi Redmi 5 és 5 Plus [+]

Ha hitelt adunk a moderátor értesüléseinek, és összevetjük a Redmi 5, valamint a Redmi 5 Plus specifikációját, valóban reálisnak tűnik, hogy az 5,99 hüvelykes panellel szerelt phablet hivatott betölteni a Note szériában ezennel megüresedő rést. A Redmi 5 Plus és Redmi 5 egyfajta hibridként pont egy Note 5-öt ad ki. A kisebb készülék dimenzió majdnem teljesen megegyeznek az elődmodell Note 4 méreteivel, viszont keskenyebb és vékonyabb annál az új képarány miatt, hardveresen viszont a Redmi 5 Plus az aterego.

A Xiaomi Redmi Note 4 még mindig helytálló ajánlat.
A Xiaomi Redmi Note 4 még mindig helytálló ajánlat. [+]

A Xiaomi maradt a Snapdragon 625-ös szettnél, a memóriavariációk sem változtak, a főkamera mindössze egy mapixellel alacsonyabb felbontású, a szenzorméret és a rekeszméret csökkenése papíron enyhe visszalépésnek tűnik, cserébe elérhető a 4000 mAh-s telep gyorstöltése, az infra pedig maradt. Mitch002 tehát azt vetette fel, a Note megnevezés ugrik, a termékkategória viszont a Redmi 5 Plusnak hála továbbra is opció a költségtudatos, nagyméretű megjelenítőre vágyó felhasználóknak.

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a Redmi 5 és Redmi 5 Plus

    A Xiaomi is beadta dolgozatát olcsó, de 18:9-es kijelzőjű, apró kávás témakörben. Ismét hangzatos a felszereltség, a kínai árazás pedig már-már megszokott módon elsöprő.

  • Xiaomi Redmi Note 4 - takarék-szövetkezet

    A két kiszerelésben elérhető Redmi Note 4-ből a lóerőben szerényebbet, kitartásban viszont annál sikeresebbet teszteljük. A Xiaomi a Note 3-ra is lapot húzott, és még az ár is kedvezőbb lett.

Hirdetés