Jövőre megújulhat a DeX

Az eddigi próbálkozások közül talán a Samsung DeX-szel kerülhetett a felhasználó a legközelebb az asztali elrendezéshez, ha a mobilszoftverek desktop kiterjesztéséről van szó. A Galaxy S8-cal és Note8-cal is elérhető szoftverfunkció, amit az USB-C porton csatlakozó DeX állomás és a rákötött tápellátás, monitor és a perifériák egészítenek ki munkavégzésre is alkalmas rendszerré, egész ügyesen megoldotta az asztali megjelenítést, teljes értékű irodai alkalmazáscsomagot is felkínálva.

A DeX a Galaxy S8+-szal
Az idei DeX állomás a Galaxy S8+-szal [+]

A jövő év elejére várt Galaxy S9 párossal egy időben debütálhat az állomás folytatása, a DeX Pad, és már a neve is lapos kivitelre utal a fenti, álló használat helyett. A SamMobile szerint nem lehetetlen, hogy ez összefüggésben van az Android Oreo egyik újításával, miszerint, ha a mobilkészülék monitorra van kötve, az okostelefon érintőképernyője egérként és virtuális billentyűzetként is bevethető. Ha valamilyen formában sikerül a telefont a DeX Paddal az asztalon megfelelően rögzíteni, akár ki is lehetne hagyni egér és klaviatúra csatlakoztatását.

Azóta történt

  • Kiszivárgott a Samsung DeX Pad

    Fektetett helyzetben fogadja be Evan Blass renderképei szerint az új DeX kiegészítő a Samsung készülékeket, a kijelző tapipadként működhet.

Előzmények

Hirdetés