Dél-Korea kifogyott az iPhone X-ből

A koreai szolgáltatók máris jelezték a Yonhap Newsnak, hogy percek alatt kifogytak a Dél-Korának kiutalt kezdő raktárkészletekből közvetlenül az előrendelés élesítése után. Az nem feltétlenül meglepő, hogy az első, 5,8 hüvelykes OLED panellel szerelt, megsemmisítően erős hardverrel ellátott készülékre óriási a fogyasztói igény. A kamerabetüremkedést meg ugye el lehet trükközni, az akkumulátor töltésének ideje pedig valószínűleg javulni fog, legalábbis vezetékmentes technológia esetében. A kijelző mellesleg szintén élvonalbeli, noha nem teljesen problémamentes, ezzel együtt a kereslet magasan meghaladja a rendelkezésre álló készleteket.

Mintha az Apple kicsit a saját vitorlájából fogta volna ki a szelet az iPhone X későbbre időzített forgalmazásával.
Mintha az Apple kicsit a saját vitorlájából fogta volna ki a szelet az iPhone X későbbre időzített forgalmazásával. [+]

A piacvezető SK Telecomnak három egész percig bírták a készletei, messze meghaladva az érdeklődést az iPhone 7-hez képest, ami húsz percig volt kosárba helyezhető raktárról. Ennek mondjuk az is lehetett az oka, hogy az iPhone 8-hoz képest kevesebb, mint feleannyi készüléket kaptak. Viszont az is kiderült, hogy az ezüst színű modell a tetszetősebb arrafelé, ami nagyjából egy perc alatt került nullára. A KT Corporation számadatokat is közölt, náluk 20 ezer iPhone X volt, körülbelül 5 percig, valamint az LG Uplus (szintén szoláltató) is az első pár percben fogyott ki a kínálatból.

iPhone 8 és iPhone 8 Plus
iPhone 8 és iPhone 8 Plus [+]

Piacelemzők nagyjából 150 ezer darabra becsülik a koreai piacra szánt kezdő készleteket, ami lényegesen kevesebb, mint az iPhone 8-as széria 200 ezer fölötti darabszáma. A vásárlási hajlandóságot látszólag mit sem befolyásolja, ha a 64 GB-os tárhelyverzióval szerelt iPhone X lényegesen többe kerül Koreában, mint az Egyesült Államokban. Míg az USA-ban 999 dollárért lehet hozzájutni, Koreában 1,36 millió wont kell letenni az asztalra, ami körülbelül 1237 dollárnak felel meg, ami még mindig lényegesen kevesebb, mint az itthoni 379 990 forintos összeg (64 GB, ezüst). További érdekes, de korántsem meglepő adat, hogy az iPhone X fényében, az iPhone 8 és iPhone 8 Plus előrendelései szignifikánsan alul maradtak a tavalyi modellek teljesítményének.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés