CES 2019: A Huawei-nek 2018-ban is volt kameralukas mobilja

Ha 2018 javarészt a noccsról szólt, 2019 a kameraluk éve lehet, ám volt pár szemfüles gyártó, amelyik még múlt év végén bejelentett egy-egy ilyen mobilt. A Huawei és a Honor szereti hangsúlyozni: külön utat járnak, ám azért a Nova 4 és a View 20 egymás mellé téve azért közös anyacégről árulkodik, az EMUI 9-es felületről nem is beszélve.


[+]

Nincs ezzel semmi gond, a Nova 4 apró kameraluka pedig felüdülés a méretes szenzorszigetek után, így aztán az előlapon a 6,4"-es, 1080 x 2310 pixeles IPS panel a főszereplő, igazán kevés kávával. Azért apró árnyékot kiszúrni a kameraluk körül a panelen, maga a szelfiegység egyébként 25 megapixeles.


[+]

A kamerarendszer hátul is ütős: adott egy méretes, 48 megapixeles főszenzor, amihez 16 megapixeles nagylátószögű és 2 megapixeles, bokeh módhoz használatos egység jár, LED villanóval. Ez a legütősebb kiszerelés paramétere, az olcsóbbik változatok 20 megapixeles főegységgel változtatnak a recepten.


[+]

Túl nagy árkülönbség amúgy nincs: a Nova 4 mintegy 128 ezer forinton nyit és 48 megapixeles kamerával is csak 141 ezer forintot kell a megvásárlására elkülöníteni. A View 20-szal szemben ugyanakkor le kell mondani a Kirin 980 SoC-ről, helyette az eggyel régebbi, 970-essel kell beérni, ami azért nem olyan rossz a fenti árazás mellett sem. Hazai megjelenésről továbbra se hallottunk.


[+]

A Nova 4 minden esetben két nanoSIM-et fogad be, és nem hiányzik a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet sem. USB-C porton 3750 mAh-s telep tölthető. A Nova 4 mutatós készülék, főleg egyik-másik színátmenetes kiszerelésében, és használat közben is kellően gyorsnak tűnt. Várjuk tehát itthon is az első, kameralukkal szerelt Huawei telefont, bármi is legyen a neve.

Előzmények

Hirdetés