A Galaxy S6 is Oreóra válthat

  • (f)
  • (p)
Írta: Bone123 | 2018-02-12 12:05 | Forrás: SamMobile

Az egyik amerikai szolgáltató szerint érkezik a 8.0-s Android az S6-os generációra, illetve a Galaxy Note 5-re. Eközben terjed az Oreo az S8-ra, és már az S9 előlapi képernyőarányát számolgatják.

A Galaxy S a legnépszerűbb androidos csúcsszéria, így már csak a zöld robotos verzióelterjedés szempontjából sem utolsó, hogy melyik mikor kapja meg aktuálisan a legfrissebb rendszercsomagot. A múlt héten indult meg az első piacokon az Oreo közzététele az S8-ra és és az S8+-ra, Samsung Experience 9.0 gyártói köntössel, és azóta többek között Németországban és Hollandiában is felütötte a fejét vezetékmentes formában, illetve nem egy olvasónk próbálgatja egyelőre számítógép segítségével telepítve.

A Galaxy S9 és az S8 előlapi képernyőarányának összevetése
A Galaxy S9 és az S8 előlapi képernyőarányának összevetése (forrás: GSM Arena) [+]

Mindeközben felbukkant a Galaxy S7 oreós bétaváltozata is, sőt: az amerikai T-Mobile honlapjának tanúsága szerint a Galaxy S6, az S6 edge, az S6 edge+ és a Note 5 is részesülni fog a 8.0-s Androidból, ami roppant örvendetes volna, hiszen a széria napokon belül 9-es generációra vált.


A Galaxy S99 és az S8+ előlapi képernyőarányának összevetése (forrás: GSM Arena) [+]

A Galaxy S9-nek már több renderképe is kiszivárgott, vékonyabb alsó kávával. A GSM Arena mégis úgy számolja, hogy a picit szélesebb oldalsó képernyőkeret miatt valamelyest csökkenni fog a kisebbik modell előlapi képernyőaránya (0,9%-kal), az S9+ esetében ez pedig még jelentősebb lesz (-1,3%). Mindez meglepő volna, de pár hét múlva úgyis kiderül, hogy az eddigi kéminformációknak mely része valós vagy valótlan.