Netflix mellé három GTA jár Androidon és iOS-en

A Netflix előfizetői számára elérhető a GTA III, a Vice City és a San Andreas is mobil eszközökön.

December 14-én elérhetővé vált a Grand Theft Auto: The Trilogy — The Definitive Edition a Netflix előfizetői számára extra díj fizetése nélkül. A GTA III, a Vice City és a San Andreas is a felújított változatok javított verziói iOS-en és Androidon egyaránt, érintőkijelzőkhöz optimalizált irányítással. A telefonos vagy tabletes Netflix alkalmazáson keresztül a mobiljátékok menüben találják az előfizetők őket, onnan pedig az App Store-ba vagy a Google Play Áruházba irányít át a Netflix app, majd le is lehet tölteni az 1,5 - 3 GB közötti játékokat.

A bejelentés némileg meglovagolja a GTA VI körüli kisebb őrületet, illetve folytatja a Netflix azon próbálkozását, hogy mobiljátékok kínálatával szerezzen új előfizetőket. Bár a streamingszolgáltató egyelőre nem közölt számokat arról, hogy hány aktív felhasználója van a mobil platformokon kínált játékaiknak, 2024-ben tovább erősítik a kínálatot, a GTA-k és a Dead Cells mellett érkezik például a Katana Zero, a Death’s Door és a Hades is exkluzívan a Netflixen keresztül mobilra.

(forrás: Mobilaréna) [+]

A CNBC cikke azt írja az Apptopia adataira hivatkozva, hogy 247,15 millió havi előfizető mellett 2023 szeptemberéig összesen 70,5 millió netflixes játékletöltést regisztráltak, napi szinten pedig 2,2 millió aktív játékosa van a Netflix mobilos kínálatának. A cikk szerint a csúcs 2,7 millió aktív játékos volt 2023 januárjában, ez is alig 1%-os érték a teljes előfizetői bázisban, a legalacsonyabb pedig 1,45 millió játékos volt márciusban annak ellenére, hogy a Netflix havi szinten ad hozzá új címeket katalógusához. Összehasonlításként: a Gardenscapes 531 millió, a Candy Crush 438 millió, a Clash of Clans pedig 388 millió új letöltést regisztrált az Apptopia adatai szerint mióta a Netflix kínálatában megjelentek a mobiljátékok. A cég társ-vezérigazgatója, Greg Peters azt mondta a CNBC-nek, a Netflix a “crawl, walk, run, fly” stratégiát követi a játékok terén, vagyis fokozatosan fokozzák a befektetést a piacba, ergo nem biztosak a mobiljátékos irány sikerében.

A három GTA Definitive Edition külön-külön megvásárolható tételként is elérhető, ebben az esetben 7090 forintos árat ír a Play Áruház darabjáért. A játékok elérhetők mobil mellett PlayStation, Xbox, Nintendo konzolokra és PC-re is.

Előzmények

Hirdetés