Nemzetközi premiert kapott a Realme 10 Pro

A Pro+ is megindult nyugat felé.

A Realme kivételesen nem halasztotta el a Realme 10 Pro és Pro+ premierjét – már csak azért sem, mert Kínában november közepén sor került rá, a nemzetközi start pedig eleve december 8-ára volt tervezve. Nos, ez a nap elérkezett, bár egyelőre csak dolláros és rúpiás árral, mivel az eurós vagy a forintos céduláról, illetve a bevezetés lehetséges időpontjáról még nem esett szó.

A Realme 10 Pro 8/128 GB-os változatban 320 dolláron nyit (126 ezer forint) és 6,72"-es, lapos FHD+ panelt kínál IPS technológiával, 120 Hz-es képfrissítéssel és 680 nites napfény alatti fénysűrűséggel. Az előlapra 16, a hátlapra pedig 108 megapixeles kamera került, az utóbbit pedig sajnos csak szimpla mélységérzékelő támogatja. A készüléket a Snapdragon 695 5G chip hajtja meg UFS 2.2-es tárolóval, 5000 mAh-s akkumulátora 33 watton és Type-C porton tölthető.

Kétségtelenül a Realme 10 Pro+ az érdekesebb 6,7"-es, lekanyarodó paneljével és előnyösebb képernyőarányával, a FHD+ felbontás és a 120 Hz-es képfrissítési frekvencia mellé pedig AMOLED technológia és 10 bites színmélység csatlakozik, akár 800 nites pontszerű fehér fénysűrűséggel. A Dimensity 1080 kapásból erősebb 5G-s hardver, és a fenti kameraszetthez becsatlakozik egy 8 megapixeles ultraszéles egység.

Sok vizet mondjuk aligha fog zavarni, de már az is jó hír, hogy egyáltalán megvan, szemben az előd optikai képstabilizálásával, mert az éppúgy ugrott, mint a mögé helyezett, fejlettebb főszenzor. Az 5000 mAh-s telepet ezúttal 67 watton lehet tölteni, a nemzetközi piacon pedig 380 dolláros irányárral érdemes számolni 8/128 GB-os konfigurációban (150 ezer forint). Ez önmagában elég borsos, ám, ha tippelnünk kellene, ennél az esetleges hazai bevezetéshez még drágább ár társul majd.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés