Hirdetés

Nem változtatna a bevált dizájnon az Xperia 1 Mark IV

Renderképeken látható a Sony Xperia 1 negyedik generációja, sok újdonságot nem hoz a forma az elődhöz képest.

A csúcsmobilok között egyedi megjelenéssel és megjelenítővel évek óta különcködik a Sony Xperia 1 és 5: szögletes forma, nincs notch és lyukba vágott kamera, van értesítő LED, van fizikai exponálógomb és az ujjlenyomat-leolvasó szenzor sem költözött a kijelző alá. Úgy tűnik, a Sony 2022-ben sem változtat a bevált recepten, csupán új színt ad telefonjai külsejének, kicsit talán csiszol is rajta és frissíti a belső komponenseket.

Az oldal szögletesebb lehet, mint az elődmodellen.
Az oldal szögletesebb lehet, mint az elődmodellen. (forrás: OnLeaks és GizNext) [+]

Az OnLeaks által a GizNexten közölt renderképek alapján az Xperia 1 Mk. IV szögletesebb széleket kaphat, de marad minden más az Xperia 1 Mk. III-ból. A kamerát elindító és elsütő gyorsgomb a helyén, felette a bekapcsoló gombba integrált ujjlenyomat-leolvasó, afelett a kettős hangerőgomb. Az előlapot egy 6,5 hüvelykes sík képernyő foglalja el, a képarány marad a hosszúkás 21:9, alul és felül szimmetrikus kávával ölelve. A keretben kap helyet az előlapi kamera és az értesítésjelző LED.

Így nézhet ki a Sony Xperia 1 Mk. IV.
Így nézhet ki a Sony Xperia 1 Mk. IV. (forrás: OnLeaks és GizNext) [+]

A hátlapi kamerák elrendezése is marad, a három szenzor és a LED villanó egy fekete színű vékony szigetben kapnak helyet. Az üveg hátoldalt ezen kívül egy Sony felirat töri meg középen, alul pedig az Xperia márkanév olvasható. A SIM-tálca helyét a renderek a telefon aljára teszik, az USB-C port mellé, és kissé furcsa, hogy nem a Sony-tól megszokott, kézzel nyitható ajtót saccolnak neki. Az alumínium keret viszont felül megőrzi a 3,5 milliméteres fejhallgató csatlakozót, ami jó hír, és úgy tűnik, eltűnik a dedikált gomb is a Google Asszisztens indítására.

Felül marad a 3,5 milliméteres jack csatlakozó, oldalról viszont eltűnik a Google Asszisztenst ébresztő gomb.
Felül marad a 3,5 milliméteres jack csatlakozó, oldalról viszont eltűnik a Google Asszisztenst ébresztő gomb. (forrás: OnLeaks és GizNext) [+]

Egyelőre csend van a Sony új telefonjai körül, az Xperia 5 Mk. IV-ről ugyan voltak pletykák, a cég hivatalosan nem erősített meg semmit. Az Xperia 5 kapcsán egy kínai forrás arról írt, a kompaktabb Sony csúcsmobil is marad az előző generáció formavilágánál, de frissít a legújabb generációs Snapdragon lapkakészletre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés