Negyedik generációs Sony Xperia 5 érkezését jósolják

Az elődhöz nagyon hasonló kialakítást és kamerarendszert, de friss processzort kaphat az új “kompakt” Xperia.

2021 áprilisában mutatta be a Sony az Xperia 5 Mark III okostelefont, azonban a készülék piacra csak jóval később került, hozzánk tavaly novemberben jutott el, de az Egyesült Államokban például 2022 januárjáig nem került forgalomba. Az utód érkezése ettől függetlenül nem várat sokat magára, állítja kínai forrásokra hivatkozva a GSM Arena.

Hirdetés

 

A lap szerint az Xperia 5 Mk. IV bemutatását tavaszra tervezi a Sony. A telefon marad a 6,1 hüvelykes képátlónál, így a ház mérete változatlan marad. Elöl és hátul Gorilla Glass védheti az eszközt, melynek súlya valamicskét nőni fog, az új modell 180 gramm lehet szemben az előd 168 grammjával. Marad a 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó is, valamint a notchtól mentes előlap.

Állítólag a Sony ragaszkodik a 3,5 milliméteres fülhallgató jackhez.
Állítólag a Sony ragaszkodik a 3,5 milliméteres fülhallgató jackhez.

Változás jöhet a háztető alatt, a Sony állítólag az Xperia 5 negyedik generációjába már a Snapdragon 8 Gen 1 frissített, Plus utótagot kapó lapkakészletét (SM8475) szeretné, amit a Samsung helyett a TSMC gyárthat 4 nanométeren. Bár az SM8475-ről már vannak pletykák, a Qualcomm egyelőre hivatalosan nem erősítette meg a chip érkezését, sem azt, hogy a TSMC-hez vinné a Samsung gyártósorairól a 8 Gen 1-et.

 

Kamerák terén a hátlapi hármas főkamerája a Sony saját IMX557 szenzort (12 MP, 1/1,17”, 1,8 mikron) használhatja, ezt az Xperia 1 Mk. II-ben már láthattuk. A kettős gyújtótávú telefotó kamera (Sony IMX663, 12 MP, 1/2,93”, 1,22 mikron) háromszoros és 4,4-szeres nagyítás között tud majd váltani. Az ultraszéles is 12 megapixeles lesz, ez a Sony IMX363 (1/2,55”, 1,4 mikron), egy viszonylag népszerű szenzor. Ha az információk hitelesek, a negyedik generációs Xperia 5 kamerarendszere nagyon hasonlíthat az elődjéhez.

A harmadik generációs Xperia 5 kamerarendszere.
A harmadik generációs Xperia 5 kamerarendszere. (forrás: Mobilaréna) [+]

A kínai forrás szerint az akkumulátor állítólag nőni fog, a 4500 milliamperórás telepre némi méretnövekedést jósolnak. Az árazás maradhat az elődmodell 800 és 1000 dollár közötti szintjén, amivel hazánkban nem valószínű, hogy 380 000 forint alatt megáll majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia 5 III - tűzrőlpattant, kompakt csúcsmobil

    Bejelentéséhez képest némi késéssel, de végre megérkezett egy újabb egykezes zászlóshajó az androidos tengerre. Papíron minden adott, a gyakorlat viszont kettős érzelmeket váltott ki belőlünk.

  • Sony Xperia 5 II - kiskedvenc

    A Sony tulajdonképpen kompakt csúcsmodellnek szánta az Xperia 5 II-t, ami nagyjából össze is jött. A viszonylag kicsi, hagyományos és kifogástalan kialakítást pedig egy rakás, sokak által hiányolt funkcióval tették még vonzóbbá.

  • Sony Xperia 1 II - kettőt fizet, egyet kap

    A Sony friss csúcsmobilja méregdrága, van pár hiányossága, külsejével és 4K HDR paneljével mégis odacsap.

  • Sony Xperia 5 - adj egy ötöst!

    A „kompakt” csúcs-Xperia keskeny lett, ám nyúlánk, aláhúzva, miért nem feltétlenül jó az extrém képarány telefonon. Zsebmozira mondjuk pont alkalmas.

Hirdetés