Külsőleg nem sok izgalmat tartogat az Xperia 10 Mark IV sem

Ismerős formában jöhet a Sony középkategóriás készülékének új változata.

Hirdetés

Láttunk már rendereket az Xperia 1 és az Xperia 5 negyedik generációjáról is, most itt a sor a középkategóriás kínálaton, vagyis az Xperia 10-en is. Az OnLeaks által közzétett képek alapján az Xperia 10 Mk. III-hoz képest szinte semmi nem változik, marad a 6 hüvelykes lapos OLED kijelző, a szögletes forma, a három hátlapi kamera és a szimmetrikus keret is a telefonon.

Maradhat az üveg hátlap is.
Maradhat az üveg hátlap is. (forrás: OnLeaks / Zoutons) [+]

A méreteket 153,3 x 67,3 x 8,4 milliméterre tippelik, ez pontosan 0,7 milliméterrel keskenyebb és alacsonyabb, mint az előd, de 0,1 milliméterrel vastagabb. A telefon háza sokkal szögletesebb formákat használhat, az oldalak is egyenesek, nem örökli az előd domborúbb széleit a mobil. A bal szél üres, a jobb oldalra kerül az ujjlenyomat-leolvasó és a hangerőszabályzó gomb, alulra az USB-C, felülre pedig a 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó.

Fehérben, feketében, zöldben és kékben készül a telefon, a színek régiónként változhatnak.Fehérben, feketében, zöldben és kékben készül a telefon, a színek régiónként változhatnak. Fehérben, feketében, zöldben és kékben készül a telefon, a színek régiónként változhatnak. (forrás: OnLeaks / Zoutons) [+]

A motorháztető alatt a Snapdragon 690 dolgozhat 6 GB rendszermemóriával és 128 GB bővíthető tárhellyel, a telefont egy 4000 milliamperórás akku látja majd el energiával. A hátlapi és az előlapi szenzorokról egyelőre nem tudni, az biztos, hogy a hátlapon marad a Sony a széles-ultraszéles-telefotó kameratriónál, amit egy LED villanó egészít ki. Az előlapi kamerát a keret rejti majd, ami otthont adhat a sztereó hangszóróknak és értesítési LED-nek is. Az induló árat 300 dollár körülre, a megjelenést pedig 2022 nyarára várják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés