Nem minden modellre lesz elérhető a Windows 10

Hirdetés

A különböző készüléktípusok között átívelő, egységes programozói felületet biztosító Windows 10 telefonos változatának bejelentése előtt úgy tűnt, hogy valamennyi Windows Phone 8.1 rendszerrel érkező vagy arra frissíthető készülék megkapja a platform legújabb változatát; ám hivatalos Lumia blog oldal szerint ez nem teljesen igaz. Chris Weber, a Microsoft telefonos részlegnek értékesítési igazgatója nemrég azt nyilatkozta, hogy a Windows 10-et úgy tervezték, hogy a jelenlegi Lumia modelleken is jól fusson, ám néhány szolgáltatás csak bizonyos hardveres konfiguráció esetén lesz elérhető, míg néhány készülék ki is maradhat a frissítésből. A szoftveróriás célja azonban hogy a használatban lévő Windows Phone 8 vagy 8.1 rendszert juttató Lumiák legnagyobb része elérje az új változatot.

Chris Weber külön kiemelte a Lumia 435, 730 és 930 készülékeket, vagyis jól láthatóan a legalsó kategóriás mobilok sem feltétlenül maradnak ki a szórásból. A blog bejegyzésben ugyan nem esett szó a Lumia 520-ról, ám a hatalmas relatív részesedése miatt igencsak elhibázott lépés lenne kihagyni a frissítésből. A Windows 10 egyik legfontosabb újítása a saját készülékek közötti automatikus szinkronizálás lesz, mely révén például a számítógépes térkép alkalmazásban keresett helyek automatikusan feltűnnek majd a térkép telefonos változatában is, ahol természetesen a hangos navigáció is aktiválható. A Word, Excel, PowerPoint és az Outlook szintén egységes szolgáltatást kínál majd minden eszközön, illetve az egyik saját készüléken megtekinthett levelek, értesítések vagy közösségi üzenetek automatikusan a többi platformon is olvasottként lesznek megjelölve.

Azóta történt

Előzmények

  • Az okostelefonokon is Windows 10 fut majd

    A Microsoft egységesíti a platformot a készülékek között, az appoknál is átjárhatóság lesz. A WP 8.1 tulajok ingyenesen frissíthetnek, a régebbi okostelefonosok sehogy.

  • Ég veled Windows Phone!

    A Lumia 532 termékoldala leplezte le a Microsoft következő generációs telefonos platformjának nevét melyben már nem szerepel a „Phone” szó.

  • Microsoft Lumia 535 Dual SIM - egy új remény

    Tesztalanyunk az első olyan okostelefon, mely már a redmondi cég égisze alól került ki, az alsó kategóriába szánták, qHD IPS kijelző, 5 megapixeles kamera és Snapdragon 200 jellemzi.

Hirdetés