Nem lesz HTC 11

Hirdetés

A HTC U Ultra és a U Play határozottan más, mint amit a patinás tajvani gyártótól megszoktunk, és a vállalat reményei szerint az új út ismét sikerre vezeti az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb mobilági szereplőjét. Ahogy változnak a trendek, úgy válnak más és más tulajdonságok hangsúlyossá, és a HTC mesterséges intelligencián alapuló asszisztense, a felhasználó szokásokat monitorozó és a hasznos javaslatokkal előálló Sense Companion a marketing egyik központi témája lesz.

Chialin Chang, a vállalat okostelefonos és csatlakoztatott eszközök divíziójának elnöke az Engadgetnek elmondta, hogy első körben olyan hasznos információkra lehet számítani, mint az időjárás jelentés, ha a felhasználó a szabadba lép, avagy a hazajutás információ – a Companion tudni fogja, hogy a tulaj autóval, gyalogosan avagy tömegközlekedéssel indul el. Az ígéretek szerint a Google Awareness API-ra is épülő, a harmadik féltől származó információk felé is nyitott megoldás tudása folyamatosan bővülni fog, és az U Ultra másodlagos kijelzője kitűnő felület ennek demonstrálására. Éttermi, taxi és hasonló modulok beépítése lehet a következő lépés.

A HTC egész termékpalettája változni fog idén: az interjú alapján az Engadget mindössze 6-7 új okostelefonra számít a gyártótól, ami lehetővé teszi majd a fókuszáltabb reklámhadjáratokat és a jobb megkülönböztetést. Az egyik ilyen sajátos jegy az U széria esetében például a folyékony felületnek nevezett, roppant fényvisszaverő hátlapi üvegborítás. Új, olcsó Desire mobilokra is számítani lehet. Arra a kérdésre viszont, hogy érkezik-e a HTC 11, Mr. Chang csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy semmiképpen nem ilyen névvel, ez persze elismerése annak, hogy készül a tajvaniak igazi 2017-es zászlóshajója, jó eséllyel a minap részletezett Snapdragon 835-ös SoC-vel a fedélzeten. Hogy végül ez az eszköz a Vive titulust kapja-e, ahogy a fenti, minap kiszivárgott videón látszik, avagy a klip ügyes hamisítvány, esetleg belső használatra szánt anyag, egyelőre nem tudni, mindenesetre a gyártó következő állomása a barcelonai MWC-re eshet, és ha ott kiderül valami az új zászlóshajóról vagy a tajvaniak idei terveiről, személyesen fogunk róla beszámolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

Hirdetés