Nem lesz Galaxy Note 6?

Pletykák szerint 7-es sorozatnévvel érkezik a következő S Pennel felszerelt Samsung csúcstepsi.

Hirdetés

Minket is meglepett a Samsung váratlan húzása pár hónappal a Galaxy S II piacra dobása után: a Galaxy Note egy akkori standardok szerint hatalmasra nőtt készülék volt, igen méretes kijelzővel és a szokásosnál nagyobb akkumulátorral. Ki gondolta volna akkor, hogy az 5,3 hüvelykes, vagy annál nagyobb mobilok pár évvel később ugyanolyan népszerűek lesznek, mint a kisebbek, ám így lett, és a Note sorozat továbbra is vezérszerepet játszik az óriáskészülékek fejlődésében.

Samsung Galaxy Note
Innen indult a Samsung Galaxy Note széria... [+]

Mivel a nagy képernyős família később indult útjára a hagyományosnál, a számozása mindig le volt maradva az aktuális S készülékhez képest. Ha minden igaz, ezen a Samsung idén „korrigálhat”: a koreai ET News értesülései szerint Note 6 helyett Note 7 néven érkezik az aktuális S Pennel felszerelt szupermasina. Ezzel a Samsung egyértelműbben jelezné, hogy egy ciklusba tartozik a tavaszi és az őszi csúcskészülék, hiszen eddig is sok közös komponens volt az egy naptári évben megjelenő S és Note telefonokban.

Samsung Galaxy Note5 teszt
... és ide jutott: egy ízig-vérig produktivitásra termett, prémium szériáig [+]

„A Samsung Electronics zárt kapuin belül már most Note 7 néven emlegetik a következő phabletet” – mondta az ET Newsnak egy nevét elhallgató illetékes. Attól tehát nem kell tartani, hogy idén nem lesz Note készülék – a Samsung egyszerűen kihagyhat egy számot a szériában az egységesebb termékelnevezés és marketing érdekében – elvégre az idei edge phablet is nevében viseli a hetes számot. Várhatóan idén is a nyár folyamán hull le a lepel az aktuális Note modellről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés