Nem kap több Samsung és LG panelt a Huawei

Koreai források szerint az amerikai tiltások a Huawei képernyő beszállítóit is elérték. A Huawei közleményben reagált.

A Chosun Biz információi szerint hamarosan befejezi a Samsung Electronics és az LG Display Co. Ltd. a megjelenítőpanelek szállítását a Huawei felé. A koreai lap úgy tudja: mindkét gyártó ugyanazon a szeptember 15-ei napon állítja le a sencseniek felé történő teljesítést, amikor az amerikai technológiával készülő chipeket érintő tiltás hatályba lép, mivel az a képernyők lapkáit is érinti. A Samsung nem reagált az ügyben a Chosun megkeresésére, az LG Display pedig azt közölte, hogy az amerikai korlátozások minimális hatással lesznek a vállalat gazdasági mutatóira, hiszen eleve kevés panelt szállítanak a Huawei-nek.

Így kanyarodik le a kijelzővédő a sarok felől
Az LG és a Samsung kulcsfontosságú beszállítója volt a Huawei telefonoknak [+]

Bár a két korai óriás együttesen az OLED piac nagy részét lefedi, a Huawei egy ideje a kínai BOE paneljeit is beveti különféle eszközeiben, sokszor régiótól függően. Mivel pedig a Mate 40 család az összeszereléshez szükséges alkatrészek nagy részét már jóval korábban megrendelte, várhatóan az őszi csúcsmodellek még osztozkodni fognak a három említett beszállító képernyői között. Ám ez az állapot és a Huawei készletei nem tartanak örökké: a szintén koreai The Elec úgy tudja, jövőre a Huawei mindössze negyedannyi, 50 millió telefont lesz képes leszállítani világszerte – magyarán nagyjából annyit, amennyit eddig egyetlen negyedévben sikerült.

Frissítés: íme, a Huawei Magyarország állásfoglalása a napokban megjelent hírek kapcsán: „A Huawei összetett beszállítói rendszert épített ki és nem egyes beszállítóktól függ. Technológiai megoldásaink révén biztosítani tudjuk kijelzőink és ahhoz tartozó alkatrészeink szállítását és beszerzését. Továbbra is azon dolgozunk partnereinkkel, hogy az eddig már megismert kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújtsuk felhasználóink számára.”

Előzmények

Hirdetés