Csak szimplán nagyot üt a LeEco Le Pro3

Az első 8 gigabájtos RAM-os mobilra még várni kell, a LeEco abszolút csúcskészülékének így sem kell szégyenkeznie a felszereltségével.

Annyi mindent lehetett hallani már a bejelentés előtt a LeEco idei abszolút csúcskészülékéről, a Le Pro3-ról, hogy alig vártuk a pillanatot, amikor a pletykák szembesülnek a valósággal. Nos: a most bemutatott modell 8 gigabájt RAM-ot és 5000 milliamperórás akkumulátort nem kapott, kiszereléstől függően viszont elérhető 4/32 gigabájtostól 6/128 gigabájtos RAM/tárhely variánsing négyféle változat, és mindegyik mellé 4070 milliamperórás akkumulátor jár.


[+]

A Le Pro3 (így, szépen egybeírva) a méreteit tekintve egy phablet, méghozzá 5,5 hüvelykes Full HD kijelzővel (pletykáltak 5,7 hüvelykről és QHD felbontásról is), a LeEco pedig igyekezett a paramétereit visszafogni: a ketyere 151,4 x 73,9 x 7,5 milliméteres és 175 grammot nyom, ami a hatalmas telep és a LeEcótól megszokott, minőségi fémburkolat figyelembevételével vállalható. Az előlapra 8, a hátlapra pedig 16 megapixeles kamera került, az utóbbi PDAF-autofókusszal és dupla ledes villanóval, az érintésalapú ujjlenyomat-olvasó alatta pillantható meg. A hátlapi kameraszenzor Sony IMX298 típusú, f/2-es rekeszértékű optikával.


[+]

A szálcsiszolt unybody fémház elég mutatós a képeken, a széleinél ívelt védőüveg és a vékony kávák pedig a másik oldalon garantálják a kezelés kényelmét. Az előlap érdekessége a bal oldali alkalmazásváltó és jobb oldali vissza gomb között elhelyezkedő logó/kezdőképernyő kombináció, amit a LeEco nemes egyszerűséggel LOGO Home-nak hív (innen már csak egy betű a tökéletes magyarítás: LOGOMB). Természetesen nem maradt ki az USB-C csatlakozás, a Qualcomm Quickcharge 3.0 szabványú gyorstöltés a 24W-os adapterrel és a teljes adatkommunikációs paletta (NFC, 802.11a/b/g/n/ac-s WiFi, 4.2-es Bluetooth, dualSIM támogatás). Idő közben a LeEco frissítette a támogatott LTE sávok listáját, amelyen már a B20 is szerepel, úgyhogy a hazai 4G frekvenciák mindegyikét ismeri az ázsiai piacra szánt Pro3.


[+]

A hardver pont az, mint amire sokan tippeltek: a négymagos Qualcomm Snapdragon 821, legfeljebb 2,35 gigahertzes Kryo magokkal az erősebbik pár esetében, az Adreno 530-as IGP-vel kiegészítve. A tárolók UFS 2.0 szabványúak. A kombinációval akár 163 594 pontot is lehet AnTuTu 6-ban gurítani, vállalja büszkén a termékoldal. A 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenetet senki ne keresse a képeken, mert a többi idei LeEco mobilhoz hasonlóan innen is lemaradt, a fülest a Type-C portbe kell dugni.


[+]

A fakóarany, pink, bordó és ezüst színekben előjegyezhető LePro 3 leggyengébb kiszerelése a nagyon kellemes, mindössze 1800 jüanos áron jegyezhető elő (75 ezer forint, 4/32 GB), a legütősebb pedig 3000 jüanért (125 ezer forint, 6/128 GB). És hogy Zhang Yimou rajongói se távozzanak üres kézzel (a rendező a Hős, A repülő tőrök klánja vagy A Nagy Fal című filmjeiből lehet ismerős, és ja, az utóbbit részben a Le Vision stúdiókban forgatták, mert igen a LeEcónak filmgyára is van, Mr. Yimou elnökletével) – nekik különleges dobozzal, flipes tokkal és A Nagy Fal témával kedveskedik a gyártó.


[+]

A Le Pro3 EUI 5.8-as verziót futtat, Android 6.0-s alapokon, és mint mindig, most is integrálva van az összes LeTV-s szolgáltatás a rendszerbe. Ez az ökoszisztéma egyébként az összes les eszköz igazi vonzereje Ázsiában, ahol a hardver, a szoftver és a tartalom egy csomagban jár. Bár QHD-s, 8/256 gigabájtos Le Pro3 nem érkezett, a LeEcót ismerve (elsőként mutattak be Snapdragon 820-as mobilt), ez akár a Las Vegas-i CES-en be is futhat, mert miért ne, a gyártó megengedheti magának, hogy télen újabb csúcsmobilt dobjon a piacra. És közben elkezdje egy-két riválisát felvásárolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LeEco

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés