Nagyon futurisztikus a Vivo új koncepciókészüléke

Az Apex 2020 is nélkülözi a fizikai gombokat, bármilyen portot és speciális kamerarendszerrel rendelkezik.

A Vivo MWC híján sajtóközleményben mutatta be az Apex 2020 megnevezésű koncepciómodellt, ami több szempontból is igen formabontó megközelítés hasonlóan a tavalyi Apexhez. Az előlapon a 6,45 hüvelykes, 1080p felbontású fullview edgeless (élek nélküli), 120 fokban ívelt kijelző domináns hangszóró, kameralyuk és notch nélkül. Az egy dolog, hogy az ívek sokkal hangsúlyosabbak, mint a Vivo Nex 3 vízesés kijelzője esetében, de itt még fizikai gomboknak sem jutott hely.

A hangerőszabályzók és a bekapcsológomb is érintésérzékeny felület, a hangszórót a harmadik generációs Screen SoundCasting Technology helyettesíti, ami valószínűleg egy piezoelektromosságon alapuló megoldás, mint a Xiaomi Mi Mix esetében, az előlapi kamera a kijelző mögött található egy, a kijelző többi részéhez képest hatszor több fényt átereszteni képes réteg mögött. Egyébként 16 megapixeles, van optikai képstabilizátor és pixel-binninggel 4 megapixeles képeket állít elő.

A hátlapi kamerarendszer is speciális. A 16 megapixeles periszkópos rendszer úgynevezett folyamatos optikai zoomot kínál ötszörös és hét és félszeres tartományban, amit a mozgó és fix lencsék rendszere biztosít. A kameraegység összesen 6,2 milliméter vastag, ami így belefért a 8,8 milliméteres készülékbe.

A 48 megapixeles kamera sem csak sima optikai képstabilizátorral dolgozik. A gimbal-szerű stabilizálást a kaméleon szemének felépítéséhez hasonlították, jelentsen ez technikailag akármit is. A Vivo szerint pontosan 200%-kal hatékonyabb stabilizálást jelent a hagyományos megoldásokhoz képest.


[+]

Tekintve, hogy ismét nem került semmiféle port a készülékre, de még pines interfész sem, a töltés kizárólag vezetékmentes formában lehetséges, elvileg 60 wattos teljesítménnyel. A gyártó szerint a Super FlashCharge 60W technológia 20 perc alatt teljesen feltölt egy 2000 mAh-s telepet, ami alapvetően nem jelenti azt, hogy az Apex 2020 is ekkora kapacitással rendelkezik, viszont az nem közölték, hogy akkor mennyi az annyi.

Nem valószínű, sőt inkább valószínű, hogy az 5G képes Snapdragon 865-tel, 12 GB RAM-mal és 256 GB belső tárhellyel szerelt Vivo Apex 2020 sosem kerül piaci forgalomba, a dizájn talán kevésbé praktikus (legalábbis az eddigi tapasztalatok alapján), de a kameratechnológia és a vezetékmentes gyorstöltés előremutató.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés