Bemutatkozott a Vivo Nex 3 5G

A Vivo most nagy halat dobott a csúcsmobilos tengerbe: 64 megapixeles Samsung kameraszenzorral, Snapdragon 855 Plusszal és vízesés-szerűen maga alá forduló AMOLED panellel leplezték le az újdonságot.

Hivatalos a Vivo Nex 3. Az új csúcsmobil nem a játékosoknak, hanem az exkluzív, elegáns megjelenést keresőknek szól: a kütyü elsődlegesen a lefelé, maga alá beforduló kijelzőjéről szól, a cég állítása szerint ezzel 99,6%-ra nőtt a kijelző-előlap arány (bár a képek alapján ez persze igen optimista, a visszafordulást teljes kijelzőfelületnek kalkulálva jöhet csak ki), és persze elbúcsúzunk a fizikai gomboktól is, helyette Touch Sense névre hallgató, virtuális, vibráló visszajelzéssel működő rendszerrel számolhatunk.


[+]

Megjelenítője 6,89 hüvelykes, természetesen Super AMOLED panelről beszélünk, az előlapon pedig semmiféle notch vagy kameralyuk nem kapott helyet, a szelfikamera az X27 Prón is megismert mechanikával bújik elő, szenzora 16 megapixeles. Az előlapi kamerába épített portré + Hyper HDR mód a képkészítő arca és a háttér legfényesebb pontja közti dinamikaproblémát próbálja megoldani. A hátlapi kamerarendszerhez széles, tele és makró funkciók is tartoznak, a főkamera a 64 megapixeles Samsung GW1 szenzorral készíti a képeket, a másik két érzékelő 13-13 megapixeles.


[+]

A Snapdragon 855 Plus ebben a ligában gyakorlatilag a csúcsot jelenti, Kryo 485 processzorával és Adreno 640 grafikus gyorsítójával szinte biztosan nem lesz baj a teljesítménnyel, ráadásul 8 vagy 12 GB RAM-ja és 256 GB-os belső tárolója is kényelmes működést tehet lehetővé. Gyorstöltője 44W-os (az iQOO Pro óta ismerjük ennél a gyártónál), 4500 mAh-s akkumulátora pedig remélhetőleg tartós működést tesz majd lehetővé.


[+]

Elsőként Ázsiában és Kínában lesz elérhető az eszköz, viszont már a helyi alapára is 5000 jüan, tehát 215 000 forint körül alakul 8/128 GB-os tárhellyel, 4G-s kivitelben. Ha kell a 12 GB RAM, a 256 GB-os belső tároló és persze az 5G, akkor körülbelül 265 000 forintnak megfelelő összeget kell kinn fizetni. Várhatóan szeptember 21-től már elérhető is lesz. Egyébként a Vivo bemutatott egy TWS Earphone névre hallgató fülhallgatópárt is, a Qualcomm legújabb, QCC5126-os vezeték nélküli chipjéhez, ezt is meg lehet majd venni a Nex 3-hoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés